Svet
320 ogledov

Zdravnik pod pretvezo, da bo cepil proti covidu, želel ubiti maminega partnerja

Covid-19 na Jesenicah Profimedia
Zdravnik je v priznal, da je poskušal umoriti dolgoletnega partnerja svoje mame, ki mu je stal na poti do dediščine. Znebiti se ga je želel z injekcijo cepiva proti covidu-19, v katero pa je namesto zdravila dal strup.

Tožilci trdijo, da je zdravnik Thomas Kwan pod pretvezo, da je uslužbenec patronažne službe, ki prebivalce cepi s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19, vbrizgal strupeno snov, najverjetneje pesticid, zaradi katerega je 72-letni Patrick O’Hara hudo zbolel in pristal na intenzivni negi.

53-letni Kwan je sprva zanikal poskus umora, vendar je nato svoj zagovor spremenil, potem ko so tožilci svoj primer predstavili na sodišču Newcastle Crown v severovzhodni Angliji.

Tožilec Thomas Makepeace je povedal, da je Kwan “cenjen in izkušen” družinski zdravnik, ki je delal v Sunderlandu, približno 24 kilometrov od Newcastla. Dejal je, da je Kwan v svojem načrtovanju umora O’Hare uporabil svoje "enciklopedično znanje" o strupih. Motiv pa je bilo dedovanje materinega premoženja po njeni smrti.

Makepeace je povedal, da je Kwan ponaredil dokumentacijo, uporabil vozilo z lažnimi registrskimi tablicami in se preoblekel v popolno zaščitno obleko, zatemnjena očala in kirurško masko, ko je januarja obiskal dom v Newcastlu, kjer živita O’Hara in Kwanova mati Jenny Leung.

“Gospod O’Hara je, kot bi verjetno večina od nas, nasedel tej prevari,” je dejal tožilec.

Naslednji dan je z bolečinami in z mehurjem na roki odšel v bolnišnico, kjer so mu morali odstraniti del roke, da bi preprečili širjenje okužbe, več tednov je preživel na intenzivni negi.

Kwana so identificirali s pomočjo posnetkov nadzornih kamer. Policija je v njegovem domu našla vrsto kemikalij, vključno z arzenom in tekočim živim srebrom, pa tudi ricinusove zrnce, ki jih je mogoče uporabiti za izdelavo kemičnega orožja ricin. Kwan ni želel razkriti, kateri strup je uporabil, to pa je stanje njegove žrtve še poslabšalo.

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 12:49 08.oktober 2024.

    V vsakem primeru je strup,kar nekaj bližnjih je šlo rakom žvižgat ,čisto naključje.

  • Avatar Slayer
    Slayer 11:39 08.oktober 2024.

    Pa kdo se danes sploh še cepi proti kovidu,aja MS!!!