Svet
1181 ogledov

Zaradi problematičnega učenca pouk bojkotira tisoč šolarjev

Osnovna šola Hrvaška razred Pinterest
Novi boljkot v šoli, ki je sprejela problematičnetga učenca.

Na eni izmed šol v Novem Zagrebu, kjer imajo težave z nasilnim učencem, spet poteka bojkot pouka. Kot smo poročali, se je zaradi problematičnega dečka na prejšnji šoli iz četrtega razreda izpisalo 14 od skupaj 16 učencev. Ravnateljica je povedala, da v svoji dolgoletni praksi še nikoli ni doživela, da bi se izpisal cel razred.

Včeraj odstopil ravnatelj

Danes tako ni prišlo v šolo več kot tisoč učencev, ki obiskujejo domačo in podružnično šolo, saj se je problematični učenec včeraj nenapovedano vrnil v šolo. Zaradi vrnitve devetletnika je včeraj tudi odstopil ravnatelj. Dečka sta včeraj pričakali socialna pedagoginja in pomočnica, ki sta ga uvedli v razred, ostali otroci iz razreda pa so zatem zapustili šolo.

Pred šolo so se zjutraj zbrali starši in na ograjo postavili napise, naslovljene na odgovorne. Staršem so namreč obljubili, da se učenec v šolo ne bo vrnil do novega leta, varuh otrokovih pravic pa je od vseh vpletenih zahteval poročilo, da se ugotovi, kdo je odgovoren za kršitev dogovora.

Starši dobili zagotovila

Učenci so prejšnjič zaradi problematičnega sošolca, ki so ga zaradi neprimernega vedenja z druge šole prepisali na njihovo, pouk bojkotirali pet dni. Ko so se na šoli dogovorili, da problematičnega učenca ne bo v šolo do novega leta, so se pred dvema tednoma vrnili v šolske klopi. 

"Starši so dobili zagotovila," je tedaj povedal odvetnik skupine staršev, ki podrobnosti dogovora ni navedel, povedal pa je, da so starši na sestanku dobili zagotovila, da bodo "vse institucije naredile vse, kar je v njihovi pristojnosti, da zagotoviti varnost svojih otrok v nadaljevanju."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • leonardo 14:16 22.oktober 2024.

    Ravnatelj odstopilo?????? Vedno več kiksov. Vsaj vsak novinar naj prebere kaj napiše.