Svet
7661 ogledov

Žalostno slovo najstnika. Ni edini.

Migranti STA, A. Š.
Zdravnik ugotovil gripo. Najstnik je umrl.

V enem od zbirnih centrov za migrante ameriške vlade v Teksasu je včeraj umrl 16-letni priseljenec iz Gvatemale, že šesti otrok, ki je umrl v "skrbništvu" ameriške vlade zaradi nezakonitega prestopa meje od decembra lani. Število prehodov migrantov čez mejo narašča in vlada predsednika ZDA Donalda Trumpa pritiska ne dohaja.

Trump je za smrt 16-letnega Gregoria Hernandeza Vasqueza okrivil demokrate v kongresu, ki nočejo potrditi njegove reforme. Demokrate je okrivil, ker nočejo potrditi predloga za hitrejše deportacije priseljencev in zapiranje za dlje časa.

Zdravnik ugotovil, da ima gripo

Zvezni zakon določa, da imajo lahko mladoletnike zaprte v zbirnih centrih ministrstva za domovinsko varnost največ tri dni, potem pa jih morajo preseliti v objekt ministrstva za zdravstvo in socialo. Vasquez je bil zaprt šest dni, v nedeljo je prijavil, da se slabo počuti, zdravstveni tehnik je ugotovil gripo in so mu dali zdravilo, v ponedeljek pa je umrl.

Odvetnik pri skupini Teksaški projekt za državljanske pravice Efren Olivares je izrazil ogorčenje in zahteva kaznovanje odgovornih. Prepričan je, da bi bilo ogorčenja veliko več, če bi na podoben način umirali beli otroci.

Okrutno!

Decembra lani sta v zbirnih centrih za migrante umrla otroka, stara sedem in osem let. Oba so neuspešno zdravili v bolnišnici.

Nevladna organizacija za človekove pravice Amnesty Inteernational sprašuje, koliko smrti bo še potrebnih, preden bo ameriška vlada zagotovila varnost otrok. "Zapiranje ljudi, še posebej otrok, ki iščejo zaščito, v prenatrpane in umazane prostore je nevarno in okrutno," je opozorila organizacija.

Španija, policija Trgovina z organi Svet Ledvico migranta bi prodali za šest tisoč evrov Begunci Svet Na poti iz Libije v Italijo utonilo 400 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • selmanovicelvedina 21:40 24.maj 2019.

    Za zanesljivo in brez tveganja posojiilo. JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJIILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV. Pridruži se mi po pošti: plavec.joz@gmail.com / WhatsApp: +33758119861