Svet
57958 ogledov

Velika iskalna akcija se je žalostno končala

Otok Iž Profimedias
Iskanje so sprožili po tem, ko so sinoči okoli 19.40 prejeli klic, da se 68-letni moški ni vrnil domov z ribolova.

Hrvaško ministrstvo za obrambo je zjutraj sporočilo, da so na zahtevo MRCC Reka v akcijo poslali letalo pilatus hrvaških zračnih sil.

Iskale so ga tudi ladje pomorske policije in luške kapitanije iz Zadra.

Moški je včeraj padel z ladje blizu otoka Iž. Njegovo truplo naj bi našli danes dopoldan.

Kot poroča Glas Istre, je 68-letni moški iz Zadra, ki je pogosto na Ižu, s čolna, s katerim se je odpravil loviti lignje, padel včeraj popoldne pri otoku Iž. Da je izginil, so ugotovili okrog 18 ure, prebivalci Iža pa so takoj organizirali iskalno akcijo. 

Lignje je lovil skoraj vsak dan, pogosto v družbi soproge, a včeraj okrog 17. ure je z njunim štirimetrskim čolnom odplul sam, pred odhodom pa še poklepetal s someščanom Stivenom. On je tudi odkril, da ga ni na čolnu. Našli so ga šele danes. 

Sodeč po zadnjih podatkih je umrl prav na svoj rojstni dan. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:03 31.avgust 2024.

    "Moški je včeraj padel z ladje blizu otoka Iž. Njegovo truplo naj bi našli danes dopoldan"... Torej je to v manj kot mesecu dni že druga podobna nesreča v hrvaškem morju, kajti 9. avgusta so mediji poročali, da je s ...prikaži več potniške ladje Explorer Of The Seas, ki je bila na poti iz Dubrovnika v Zadar, okoli 4. ure zjutraj moški padel v morje... Pisalo je, da se je nesreča zgodila zahodno od Visa, v bližini otoka Jabuka, ponesrečil naj bi se mlajši moški za katerega nisem zasledil, da bi ga potem našli!?

  • bi_ba 11:54 31.avgust 2024.

    Ko nas bo zanimalo kaj se dogaja na Hrvaškem, bomo brali hrvaške portale. Dajte nam mir z nepomembnimi novicami.