Svet
6949 ogledov

Vremenska grožnja, ljudje prestrašeni

Orkan Florence Reševalni pas/Twitter
Ljudje se želijo čim prej oskrbeti pred prihajajočo ujmo, trgovski centri so skoraj izpraznjeni.

Vzhodni obali Združenih držav Amerike grozi orkan Florence, ki se trenutno nahaja na zahodnem delu Atlantika. S strani Bermudov se pomika proti vzhodu ZDA, kamor naj bi orkan trčil v sredo zvečer ali v četrtek zjutraj.

V prihodnjih dveh dneh vremenoslovci pričakujejo, da se bo orkan še okrepil, trenutno vetrovi dosegeajo hitrost do skoraj 200 kilometrov na uro.

Orkan Florence bo glede na napovedi dosegel zvezne države od Floride preko Virginie, dosegel naj bi Washington, New York, Boston, Miami. Vetrovi naj bi dosegali hitrost do 300 kilometrov na uro, orkan naj bi spremljali močni nalivi, ki lahko povzročijo poplave.

Ameriški mediji pričakujejo, da bodo pristojni v sredini tedna ljudi pozvale k evakuaciji.

Sneg Vreme Gorenjska Neverjetno, to pokrajino zajelo sneženje

Na spletnih omrežjih se vrstijo objave, ki prikazujejo opustošene police trgovskih centrov in dolge vrste pred blagajnami; ljudje se želijo čim prej čim bolje priskrbeti pred prihajajočo vremensko ujmo.

Mnogi se bojijo, da bi se utegnila ponoviti zgodba orkana Katrine z leta 2005, ki je v kratkem času povsem opustošil New Orleans in okolico.

Termometer Napoved Slovenija Takšno bo vreme prihodnji vikend

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.