Svet
8 ogledov

Vlaki dobili zeleno luč

Promet ne stoji več. Žurnal24 main
Južna cev predora pod Rokavskim prelivom je po četrtkovem požaru v severni cevi predora spet odprta za tovorni in potniški promet.

" Naši pregledi so končani. Inštalacije v južni cevi predora niso bile poškodovane in so v odličnem stanju," je povedal predstavnik vodstva družbe Eurotunnel Jacques Gounon.Vlaki skozi predor vozijo v skupinah izmenično enosmerno. Tovrstna prometna ureditev skozi predor je sicer običajna v času rednih vzdrževanj.

Potniški promet bo še nekaj časa moten, saj bo na progi vozilo manj vlakov, zaradi česar je še pričakovati gnečo, saj ob koncu tedna predor prečka več deset tisoč potnikov. Hitri vlak Eurostar bo iz Pariza v London danes peljal dvanajstkrat, šest vlakov pa bo vozilo iz Bruslja v London in obratno. Po enakem urniku naj bi promet potekal tudi jutri.

Zagorel tovornjak
V četrtek okrog 16. ure je v severnem predoru na tovornem vlaku, ki je prevažal tovornjake in voznike izbruhnil požar. Zaradi pregretega zavornega sistema je zagorelo na enem izmed tovornjakov, ogenj pa se je razširil še na dva sosednja tovornjaka. Gašenje je trajalo vso noč, dokončno pa jim ga je uspelo pogasiti v petek dopoldne. Gašenje je ovirala zlasti visoka temperatura, ki je dosegala 1000 stopinj Celzija.

Na vlaku je bilo 32 voznikov tovornjakov, ki so morali razbiti okno, da so se lahko umaknili na varno. V požaru je bilo poškodovanih 14 ljudi, med njimi se jih je šest zastrupilo z dimom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.