Svet
9809 ogledov

Video: Tako nevarno je bilo med gašenjem jahte

jahta eksplozija Prtscr
Gasilci so objavili dramatičen posnetek trenutka, ko je med gašenjem jahte postalo izredno nevarno.

Hrvaški gasilci so imeli veliko dela z luksuzno jahto Kanga, ki je v petek zjutraj zagorela v bližini otoka Mali Vratnik. Z jahte so evakuirali devet potnikov in štiri člane posadke, ki so bili nepoškodovani. 

Požar na luksuzni 40-metrski jahti je gasilo 15 gasilcev z dvema ploviloma. Danes so jo pripeljali v Prapratno, kjer so nadaljevali z gašenjem s kopnega. 

Med gašenjem sta gasilce presenetili dve eksploziji. Trije gasilci so se pri tem lažje poškodovali. Na posnetku gašenja, ki so ga objavili na družbenem omrežju, se vidi trenutek, ko je prišlo do eksplozije. 

Vzrok požara bo znan po opravljenem ogledu. Kdaj bo to, ni znano. Še vedno namreč obstaja nevarnost tako eksplozije kot iztekanja goriva. 

Luksuzna jahta, za katero so potniki morali odšteti tudi do 50 tisoč evrov na teden za najem, je bila izdelana v ladjedelnici Cerri Cantieri Navali in bi morala biti med glavnimi zanimivostmi navtičnih sejmov v Cannesu in Monacu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • viVI 11:58 10.september 2018.

    Mimohgrede: https://www.yachtcharterfleet.com/luxury-charter-yacht-49574/kanga.htm , in za primerjavo: https://www.yachtcharterfleet.com/luxury-charter-yacht-24356/fathom.htm . Kakorkoli, nekaj matematike ne štima... Pa vendar, govora je o tedenskem najemu, ne ceni oz. vrednosti plovila!!

  • viVI 11:50 10.september 2018.

    Spoštovani zgornji komentatorji. Ni vse tako slabo kot želite prikazat... 50.000€... na teden, na osebo. Dajte še enkrat prebrat tekst...

  • Komentator 08:24 10.september 2018.

    Al ste res tak glupi da to objavljate?!? Jahta za 50.000 eur ?!? Tolko pride malo boljši gumenjak! Dajte preverit članke preden ga objavite !