Svet
3295 ogledov

Velik alarm v Hamburgu. Razlog - virus

Koronavirus maska Profimedia
Prizori, kot smo jih bili vajeni v času pandemije.

Velik alarm na glavni železniški postaji v Hamburgu; tamkajšnja policija je za nekaj ur zaprla dva tira. Potniki so morali zapustiti perone, službe za nujno pomoč v polnih zaščitnih oblekah so prevzele kontroolo. Sumijo, da sta bila dva potnika okužena s smrtonosnim virusom Marburg, poroča Bild. 

Moški naj bi bil 26-letni nemški študent medicine. Z dekletom sta se popoldne proti Hamburgu ppodala iz Frankfurta. Med vožnjo z vlakom so se pri obeh pojavili gripi podobni simptomi. Pristojni sicer še vedno ugotavljajo, ali sta dejansko okužena z virusom Marburg, so sporočile oblasti.

Študent je pred tem prišel z letalom neposredno iz Ruande. Tam je imel stik z bolnikom, pri katerem so zdravniki kasneje ugotovili okužbo z virusom Marburg.

Vzhodnoafriško državo trenutno hromi omenjeni smrtonosni virus. Ministrstvo za zdravje je v glavnem mestu Ruande Kigali sporočilo, da je od prejšnjega petka zaradi virusa umrlo osem ljudi. Potrjenih je bilo skupno 27 primerov okužbe. 

Ugotavljajo, ali so se lahko okužili v kratkem času

Nemškega študenta medicine in njegovo dekle so odpeljali v univerzitetno bolnišnico Eppendorf (UKE) z reševalnim vozilom za okužbe hamburških gasilcev. Zaplenili so tudi njuno prtljago. 

Kot je izvedel Bild, je z njima potovalo okoli 200 potnikov. Zvezna policija zdaj beleži njihove podatke in ugotavlja, kdo je bil v stiku z domnevno okuženima popotnikoma. Tiskovni predstavnikhamburških gasilceev je povedal, da morajo zdaj ugotoviti še, ali so se lahko okužili v tako kratkem času. 

Komar Čez mejo Zdravje Virus Zahodnega Nila terjal smrtne žrtve

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • popokatopetl 22:39 02.oktober 2024.

    Mariborski virus?

  • bobubob 20:41 02.oktober 2024.

    Okoli nas stalno kroži polno virusov. Najhujši je dandanes virus enoumja.