Svet
7 ogledov

V zaporu pozabljen študent dobil milijonsko odškodnino

Ameriški študent, ki so ga za pet dni brez vode in hrane pozabili v zaporni celici, bo prejel štirimilijonsko odškodnino.

Daniel Chong | Avtor: Youtube Youtube
Petindvajsetletni Daniel Chong bo od ameriške agencije za boj proti mamilom (DEA) dobil 4,1 milijona dolarjev, so sporočili njegovi odvetniki.

Chonga so aprila lani med racijo proti drogam skupaj z drugimi osumljenci priprli. Študenta so nato "pomotoma" pozabili v zaporni celici, so takrat sporočili pri DEA. "Gre za neverjetno in nepredstavljivo napako," je dejala njegova odvetnica Julia Yool. Dodala je, da njena stranka zdaj trpi posttravmatični stres.

Chong je moral pet dni zdržati brez hrane in vode, iz obupa je celo pil lasten urin. Pazniki v zaporu so njegove klice za pomoč in udarce v vrata celice preprosto ignorirali. V slovo svoji materi si je z zlomljenim steklom očal na roki spraskal poslovilne besede.

Po petih dneh so ga nato končno odkrili. V bolnišnici na intenzivnem oddelku je preživel pet dni; bil je dehidriran, odpovedovale so mu ledvice, imel je krče in preluknjan požiralnik. Shujšal je za sedem kilogramov.

Chonga sicer po raciji proti drogam niso sodno preganjali. V času racije je namreč samo obiskal prijatelje in v nezakonitih poslih ni sodeloval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.