Svet
3613 ogledov

V nesreči umrl dojenček

prometna nesreča, Hrvaška, avtocesta, dojenček, smrt, otrok Žurnal24 main
Ob severni francoski obali se je v četrtek zvečer potopil čoln s prebežniki, ki so skušali priti v Anglijo.

Pri tem je umrl dojenček, so danes sporočile francoske pomorske oblasti. Rešili so 65 migrantov. Iskanje preostalih pogrešanih se medtem nadaljuje.

Po podatkih francoske pomorske prefekture se je incident zgodil ob obali mesta Wissant v departmaju Pas-de-Calais. Med reševalno operacijo so rešili 65 ljudi, ki so padli v vodo, potem ko se je njihov prenatrpani čoln prevrnil.

V vodi so našli nezavestnega dojenčka, ki so ga kasneje razglasili za mrtvega, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik prefekture.

Rešene so odpeljali nazaj v pristanišče Boulogne-sur-Mer. V reševalni akciji sta sodelovala patruljni čoln francoske mornarice in helikopter. Iskanje preostalih pogrešanih se medtem nadaljuje.

Po tem zadnjem incidentu se je število ljudi, umrlih med poskusom prečkanja Rokavskega preliva letos povzpelo na najmanj 52, kar je največ od leta 2018, navaja AFP.

Po podatkih britanskega notranjega ministrstva je od začetka januarja letos v čolnih obalo Velike Britanije doseglo več kot 27.000 migrantov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.