Svet
2340 ogledov

V nemškem Kölnu odjekila eksplozija

Nemška policija EPA
Gre za eno v seriji eksplozij.

V mestu Köln na zahodu Nemčije je danes odjeknila eksplozija, v kateri je bila poškodovana kavarna. Gre za zadnjo v vrsti skrivnostnih eksplozij, ki so vznemirile prebivalce mesta in za katere oblasti menijo, da bi lahko bile povezane s spori med rivalskimi mamilarskimi tolpami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih nemške policije so ob okoli 2.45 po srednjeevropskem času lokalni prebivalci slišali eksplozijo v okrožju Pesch. Kmalu zatem pa je zagorelo v kavarni v pritličju stanovanjske stavbe. Gasilci so pred gašenjem požara za krajši čas iz stavbe evakuirali približno 20 ljudi. Dve osebi sta bili lažje poškodovani.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik policije, je v teku preiskava incidenta in njegovih morebitnih povezav z nedavnim nizom eksplozij v mestu. Prejšnji teden sta denimo v nekaj dneh v Kölnu odjeknili dve eksploziji, ena pred trgovino z oblačili, druga pa pred nočnim klubom. Oblasti menijo, da bi eksplozije lahko bile povezane s spori med rivalskimi mamilarskimi tolpami.

"Očitno so v tem okolju neplačani računi, ki se še vedno poravnavajo," je prejšnji teden izjavil vodja kölnskega kriminalističnega oddelka Michael Esser in dodal, da se s primeri ukvarja več kot 60 preiskovalcev. Kölnski tožilec Ulrich Bremer pa je pojasnil, da se eden od teh "neplačanih računov" nanaša na izginotje približno 300 kilogramov konoplje.

Novice: gasilec požar Slovenija Eksplozija v poslovni coni v Brežicah prizorišče napada v Rotterdamu Svet Moški uspel zaustaviti napadalca, ki je ubil eno osebo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Enzgg4 00:31 26.september 2024.

    Židovski telefoni

  • Toma 19:28 25.september 2024.

    Počakajte na Oktoberfest, to bo vsega!

  • kapljač 18:22 25.september 2024.

    Ko je eksploziv v igri ni več hec