Svet
7 ogledov

V Ameriko po novo srce

Nobelov nagrajenec po lastnih besedah nima 100.000 dolarjev za operacijo srca. Žurnal24 main
Nekdanjemu poljskemu predsedniku in Nobelovemu nagrajencu za mir Lechu Walensi bodo morali presaditi srce, zato je že začel zbirati denar za potrebno operacijo v ZDA.
"Nimam 100.000 dolarjev, kolikor jih potrebujem za operacijo, zato bom začel zbirati denar. V nasprotnem primeru boste vi morali zbirati denar za moj venec," je za sredino izdajo slovaškega dnevnika Dzienik dejal Walensa. Dodal je, da so že ugotovili, da presaditev srca nujno potrebuje, zdaj pa je treba razrešiti samo še tehnične podrobnosti za vpis na ameriški seznam ljudi, ki čakajo na presaditev tega za življenje potrebnega organa.

"Če bo moje srce nadaljevalo uničevanje s sedanjim tempom, lahko zdrži še od dveh do petih let," je še dejal nekdanji poljski predsednik, ki si želi, da bi mu srce presadili v bolnici v Houstonu, kjer so srce operirali tudi nekdanjemu ruskemu predsedniku Borisu Jelcinu, čeprav so se za presaditev srca ponudile tudi nekatere ugledne klinike zahodne Evrope.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.