Svet
52 ogledov

Uradno: ruskega tajkuna niso ubili

Natalija Gart, žena Leonida Garta Ivo Cagalj/PIXSELL
Leonid Gart je umrl zaradi srčnega zastoja, v njegovi krvi pa niso našli sledi alkohola ali drog.

"Specialist sodne medicine je z obdukcijo ugotovil, da je vzrok smrti akutna srčna odpoved zaradi aterosklerotičnega zoženja koronarnih arterij. Obdukcija je potrdila, da truplo nima svežih znakov mehanskih poškodb. Toksikološke analize tkiv in telesnih tekočin niso pokazale prisotnosti alkohola ali drog," v sporočilu za javnost navaja hrvaško državno pravobranilstvo. Imel je namreč zožene krvne žile, splitski patologi pa so ugotovili tudi pljučni edem.

Tako so ovrženi vsi dvomi o smrti tajkuna, potem ko so ruski mediji špekulirali, da bi lahko Leonida Garta ubili zaradi njegovih zvez v Rusiji in da so na Hrvaško tudi prispeli ruski preiskovalci, kar pa so hrvaške oblasti zanikale.


Natalija Gart, vdova ruskega oligarha, ki se je ukvarjal z gradbeništvom in bil blizu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, naj bi že zapustila Hrvaško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.