Svet
2994 ogledov

Umrlo 50 ljudi: To naredi pohlep lastnikov nepremičnin

Kuvajt požar
1/4
Epa
V požaru stanovanjske zgradbe v Kuvajtu, v kateri naj bi živelo približno 200 tujih delavcev, je davi življenje izgubilo najmanj 49 ljudi, še več deset je ranjenih. Kuvajtski minister za notranje zadeve je ob obisku prizorišča tragedije napovedal ukrepanje, da se takšne nesreče ne bi ponovile.

Obvestilo o požaru v šestnadstropni stanovanjski zgradbi v okrožju Mangaf so pristojni prejeli ob 6. uri zjutraj. Žrtve naj bi se zadušile z dimom, ki se je razširil po stavbi, potem ko je v pritličju izbruhnil ogenj. Doslej so uspeli določiti identiteto treh smrtnih žrtev.

Čeprav podatki o državljanstvu žrtev uradno še niso znani, je indijski veleposlanik v Kuvajtu potrdil, da je v tamkajšnji bolnišnici obiskal preživele. Indijski zunanji minister Subrahmanyam Jaishankar pa je v objavi na omrežju X izrekel "najgloblje sožalje družinam tistih, ki so izgubili življenje".

Kuvajt požar | Avtor: Epa Epa

Prizorišče požara je že obiskal kuvajtski minister za notranje in obrambne zadeve šejk Fahd al Jusuf al Saba in povedal, da bodo lastnika stavbe do nadaljnjega pridržali, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Prizadevali so bomo urediti problem prenatrpanosti stavb z delavci in njihovega zanemarjanja. Na žalost so takšne zadeve navadno posledica pohlepa lastnikov nepremičnin," je dodal.

V bogati zalivski državi s približno 4,2 milijona prebivalcev dela veliko število tujcev, ki prihajajo večinoma iz južne in jugovzhodne Azije in si kruh služijo v gradbeništvu in storitvenih dejavnostih.

Kuvajt požar | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.