Svet
16026 ogledov

"Srce ji je počilo, ko so ji sporočili novico"

Potres v Albaniji Epa
Potres v Albaniji je terjal najmanj 28 življenj. Na dan prihajajo tragične zgodbe ljudi, ki jih je prizadel potres.

Portal DurresLajm tako piše o tragični usodi mlade ženske. Pred štirimi leti je s hčerko ostala sama, ko ji je umrl mož. Zaradi poškodb, ki jih je utrpela v potresu, je v torek umrla njena 8-letna hči. 

Kot navaja portal, je ženska umrla nedolgo za tem, ko so ji povedali, da zdravnikom ni uspelo pomagati njeni hčerki.

Deklico in njeno mamo so reševalci našli v ruševinah šestnadstropne hiše, ki se je zrušila v Draču. Ko so ju reševalci izvlekli izpod ruševin, sta bili prepeljani v bolnišnico, a je deklica že dve uri kasneje umrla. 

Potres v Albaniji | Avtor: Epa Epa

Bojijo se, da bo žrtev še več

V Albaniji še vedno odpravljajo posledice torkovega potresa in pod ruševinami iščejo morebitne preživele. Po navedbah albanskega inštituta za geološke vede v Tirani ter nemškega centra za geološke raziskave v Potsdamu je bila magnituda potresa 6,3, po navedbah ameriškega seizmološkega urada (USGS) 6,4. Žarišče potresa je bilo približno deset kilometrov severno od Drača in 30 kilometrov zahodno od Tirane v Jadranskem morju na globini desetih kilometrov.

Arso, karte potresov Katastrofalni potresi Slovenija BiH, Albanija, Grčija. Tresenje na poti k nam?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.