Svet
5629 ogledov

Udaril medicinsko sestro, ki je cepila zoper covid-19

Cepljenje, covid-19 Epa
Moški se je spravil nad medicinsko sestro, ker je cepila njegovo ženo "brez njegovega privoljenja".

Policija v Kanadi išče moškega, ki je večkrat v obraz udaril medicinsko sestro in jo zrušil na tla, poroča CNN. Moški je na jugu pokrajine Quebec vstopil v lekarno, kjer poteka cepljenje, in obtožil zdravstveno delavko, da je brez njegovega dovoljenja cepila njegovo ženo. 

Sestra je med napadom padla na tla; prepeljali so jo v bolnišnico, ima več poškodb na obrazu. Policija moškega še išče. V Kanadi sicer ne obstaja zakon, ki bi govoril, da zakonci potrebujejo dovoljenje svojega partnerja, da bi bil ta lahko cepljen. 

Cepljenje osrednja tema pred volitvami 

Kanadski volivci bodo sicer v torek po zgolj dveh letih ponovno izbirali člane parlamenta. Predčasne volitve je 15. avgusta razpisala generalna guvernerka Mary Simon, a na pobudo samega premierja Justina Trudeauja. Ta je želel izkoristiti visoko javnomnenjsko podporo v času umirjanja pandemije covida-19 in na volitvah še utrditi svoj položaj.

Trudeauju je sicer pred volitvami javna podpora padla, številni Kanadčani menijo, da ni razloga za predčasne volitve. Poleg tega se v zadnjih tednih sooča z valom proticepilskih protestov. Številni glasno nasprotujejo ukrepu obveznega cepljenja proti covidu-19, prejšnji teden so protestniki premierja celo obmetavali s kamenjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bi_ba 08:48 24.september 2021.

    Pozabil/a si napisati, da se je ženska prišla cepiti proti gripi in ne Covidu. Ko je prišla domov, je videla na listu, da je bila cepljena namerno napačno, zato je mož znorel. To se ne dogaja samo v Kanadi, se ...prikaži več tudi drugje, lahko da se bo tudi pri nas. Če že povzemate članke iz tujih strani, je treba povedati vse, ne samo kar vam paše.