Svet
4488 ogledov

Turista umrla zaradi okužbe

Prvi znak okužbe z E-coli je krvava driska. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Obdukcija je pokazala vzrok smrti.

Smrt britanskega para avgusta v egiptovskem letovišču Hurgada je bila posledica okužbe z bakterijo e.coli, je pokazala obdukcija, ki jo je danes objavilo egiptovsko tožilstvo.

V obdukciji so ugotovili, da je 69-letni John Cooper umrl zaradi "hude okužbe, ki jo je povzročila bakterija e.coli". Njegovo stanje se je še poslabšalo zaradi hipertrofije srca in zoženih koronarnih arterij.

V njegovi krvi so sicer našli tudi alkohol in hašiš, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisali na tožilstvu.

Smrt njegove 64-letne soproge Susan Cooper pa je bila posledica začetka hemolitično-uremičnega sindroma, ki lahko vpliva tudi na žile. Tudi to je verjetno povzročila bakterija e.coli, saj je bivala v isti sobi kot njen mož in jedla enako hrano, so navedli.

Britanska turistična agencija Thomas Cook, s katero sta Britanca potovala, je pretekli teden sporočila, da je neodvisna preiskava, ki jo je naročila, pokazala povišano prisotnost bakterij e.coli in stafilokok v hotelu. Temu so pripisali povečano število obolelih med gosti.

Britanski par je umrl 21. avgusta v hotelu v priljubljenem egiptovskem turističnem letovišču Hurgada. Agencija je zato iz hotela preventivno evakuirala vse svoje stranke.

Hrvaško reševalno vozilo Okužba Zdravje 11-letnica umrla zaradi okužbe z meningokoko Oblaki, Baltiško morje Smrtni primer Svet Morje je polno nevarnih bakterij in parazitov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.