Svet
4196 ogledov

Trump napovedal "veliko smrti"

Donald Trump Profimedia
Ameriški predsednik v svojem jeziku Američanom napovedal zelo težek teden.

V ZDA je število okužb že preseglo 300.000, s čimer je to država z daleč največ okužbami na svetu.

V rednem tedenskem nagovoru je predsednik Donald Trump javnost opozoril pred "najtežjim tednom" v času epidemije. "To bo najverjetneje najtežji teden med zdajšnjim in naslednjim tednom in imeli bomo veliko smrti, na žalost. Toda smrti bo veliko manj, kot če tega ne bi naredili, toda še vedno bo veliko smrti," je 

Hkrati je zagotovil, da bodo zvezne oblasti pomagale najbolj prizadetim zveznim državam v obliki medicinske in tudi vojaške pomoči.

Kljub vsem tem grozečim svarilom pa je uspelo Trumpu znova presenetiti z napovedjo, da bi lahko po veliki noči, torej že čez en teden, začeli z rahljanjem pravil glede ohranjanja razdalje med ljudmi. "Našo državo moramo spet odpreti. Nočemo teh stvari početi še mesece."

Zakaj danes ni dobro biti šef družbe 3M

Neposredno se je Trump obregnil ob ameriško družbo 3M, ki je ena največjih svetovnih proizvajalk zaščitne opreme. Prav 3M je v središču burnega dogajanja v zadnjih dneh, ko je Nemčija obtožila ZDA, da ji je Trumpova država dobesedno izpred nosa sunila že plačanih 20 tisoč mask, ki bi jih moral 3M Nemčiji dostaviti iz svoje kitajske tovarne. Berlin je uradni Washington zato obtožil modernega piratstva.

Trump je dejal, da je "zelo razočaran" nad 3M, saj bi "moralo podjetje skrbeti za našo državo", ne pa da prodaja opremo drugim. Trump je hkrati zavrnil, da bi ZDA zagrešile piratstvo z zasegom "nemških" mask.

Samo v soboto je v ZDA zaradi covida-19 umrlo okoli 8.500 ljudi. Od tega so jih 630 zabeležili v zvezni državi New York, ki je najtežje prizadeta in ima kar 113 tisoč potrjenih primerov. To je skoraj toliko kot vsa Italija, poroča BBC.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 16:23 05.april 2020.

    pa dejte kej več pisat o korona virusu to pomanjkanje člankov s tako vsebino presega že vse meje ;)

  • stromar 12:01 05.april 2020.

    Drugi teden pri njih še začetek ne bo, zaradi tega napihnjenca. Najebe pa tako raja, kot vedno. Samo da tam je zdravstvo samo za zelo bogate. Pa saj pri nas so zasebniki tudi na dopustu, razen redkih izjem. Bo treba ...prikaži več malo koncesije pobrati, ko bo konec tega

  • kvasetotidogajamona 10:52 05.april 2020.

    zdaj je jasno zakaj je zda pred leti nabavila na tisočine krst