Svet
53905 ogledov

Podrobnosti nesreče: smrt Slovenca je povzročil Slovenec

Hrvaški policijski čoln, Hrvaška Profimedia
Znane so podrobnosti petkove hude nesreče na morju, ko je gliser trčil v vodni skuter. Pri tem je en slovenski državljan umrl, drug je ranjen.

Po poročanju portala Slobodna Dalmacija so policisti na Pagu že zaključili kriminalistično preiskavo zoper 43-letnega Slovenca, ki je v petek okoli 18. ure upravljal gumijast gliser slovenskih oznak. Približno 500 metrov od plaže Sv. Duh na območju Kolana je pri tem trčil v vodni skuter, na katerem sta sedela 45- in 36-letnik, prav tako slovenska državljana. Vodni skuter je sicer nosil hrvaške oznake.

Zaradi posledic nesreče je v soboto v Splošni bolnišnici Zadar umrl 45-letni voznik vodnega skuterja, 36-letni sopotnik pa je utrpel hude telesne poškodbe in ostaja na zdravljenju.

Jet ski, vodni skuter, nesreča na morju | Avtor: Profimedia Profimedia

Policisti so med preiskavo ugotovili, da je do trčenja prišlo zaradi neupoštevanja predpisov o varnosti plovbe. V nekem trenutku je zato čoln zadel zadnji del vodnega skuterja, ki ga je upravljal pokojni.

Hrvaški policisti so zoper osumljenega 43-letnika na okrožno tožilstvo v Zadru vložili ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja s posledico smrti.

*simbolne fotografije

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 14:00 30.junij 2024.

    Sožalje svojcem. Nesreča nikjer in nikoli ne počiva. Povsod te lahko doleti ali pa si celo kriv zanjo. Tak, da s takimi butastimi komentarji res kažete svojo primitivnost. Aja meni se to ne more zgoditi. Zarečenega kruha se največ poje.

  • Kmodri_ 13:47 30.junij 2024.

    Temu se reče agresivno razogličenje!

  • Rim 13:38 30.junij 2024.

    Tudi sicer smo Slovenci najboolj glasni, nevzgojeni, brezobzirni do drugih povsod po Jadranu,krepko posekamo tudi Čehe, ki so nekako drugi. Tako je po kampih, na morju, povsod. Žal.