Svet
16125 ogledov

Svojih šest otrok silila v prostitucijo

Europol akcija Europol
Pristojni v obsežno akcijo, ki je obrodila sadove.

Organi pregona so v okviru obsežne enotedenske mednarodne operacije proti trgovini z ljudmi prijeli skupno 219 storilcev, je sporočil evropski policijski urad Europol. Operacija je bila osredotočena na primere spolnega izkoriščanja, prisilnega kriminala in prisilnega beračenja. V njej so sodelovali tudi slovenski organi.

Operacijo po imenu Global Chain (Globalna veriga) je v sodelovanju z Romunijo, Europolom, Interpolom in Frontexom vodila Avstrija. Potekala je med 3. in 9. junijem v 39 državah sveta, vključno s Slovenijo.

Nobena država žal ni imuna

Skupno so organi pregona izvedli 276 preiskav, prijeli 219 storilcev in identificirali 1374 žrtev, vključno s 153 otroki. Zasegli so tudi 2074 predmetov, ki so jih storilci pridobili s kaznivimi dejanji, med drugim gotovino in različne naprave. Odkrili so tudi 363 primerkov lažnih dokumentov.

"Operacije, kot je ta, dokazujejo, da nobena država ali celina ni imuna na trgovino z ljudmi in izkoriščanje," je po uspešnem zaključku operacije povedal vodja Interpolovega oddelka za organizirani kriminal Richard Chambers.

Grozljiv primer iz Madžarske

Posebej pretresljiv primer so preiskovalci razkrili na Madžarskem, kjer je par svojih šest otrok silil v prostitucijo in beračenje na ulicah. Povrhu sta jih tudi sama fizično, psihično in spolno zlorabljala.

Preiskovalci so ugotovili, da so bili otroci zanemarjeni, podhranjeni in slabega zdravja. Starši so jih privezali v sobah svojega doma, nato pa za denar ponujali spolne storitve lastnih otrok drugim ljudem v soseščini. V akcijo je Europol vključil pravne in medicinske strokovnjake ter psihologe, da bi potrdili spolno zlorabo in pridobili pričevanja travmatiziranih otrok, ki so bili medtem zaščiteni in v rejništvu.

Mladen Samardžija Filmska aretacija Svet Kriminalca s slovenskim potnim listom filmsko aretirali, to je odločilo sodišče prenosni računalnik Slovenija Preiskava spolne zlorabe otrok: vpletenih več slovenskih državljanov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Enzgg4 09:00 25.junij 2024.

    Ogabno. Ta dva si niti smrtne kazni ne zaslužita. Živa ju zabetonirat in pustit, da crkneta

  • Avatar karjola
    karjola 07:02 25.junij 2024.

    Ovbezna kastracija vseh,ponudnika in tudi tistega ki je plačal za sex z otrokom

  • Avatar Garancija
    Garancija 06:48 25.junij 2024.

    Take samo na štrik,samo kaj, ko je sodnika eno samo usmiljenje,dokler ne posilijo njegovo hčer