Svet
7807 ogledov

Svetovni mediji o slovesu Dragojevića

sv. Duje Split Oliver Dragojević Facebook
Tako o slovesu hrvaškega glasbenika poročajo svetovni mediji.

Agencija The Assosiated Press je objavila vest o slovesu hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića v prispevku z naslovom 'Hrvaška se je čustveno poslovila od priljubljenega pevca Dragojevića'.

O veličastnem slovesu, v okviru katerega so številni Hrvatje pospremili Dragojevića na njegovo zadnjo pot na Korčulo so poročali tudi številni drugi svetovni mediji, med drugim New York Times in Washington Post.

"Na tisoče ljudi je s prižganimi baklami in dolgotrajnim aplavzom pospremilo umrlega pevca, ki je bil oboževan na območju vse nekdanje Jugoslavije," poročajo in dodajajo, da je v svojih pesmih poveličeval ljubezen in Jadransko morje.

Pogreb Oliverja Dragojevića Zadnje slovo Svet Pogreb Oliverja Dragojevića: Polaganje krste v grob pospremili z baklami

Britanski novinar Paul Bradbury v prispevku, objavljenem na portalu total-croatia-news.com piše, da so Hrvati 'V življenju in smrti prvaki sveta v proslavah'. Nadaljuje, da je bil julij za državo poseben mesec; od finala na svetovnem prvenstvu v nogometu v Moskvi do bolečine zaradi slovesa enega najbolj ljubljenih sinov.

Oliver Dragojević še zadnjič prispel v Velo Luko na Korčuli | Avtor: Sanjin Strukic / Pixsell Sanjin Strukic / Pixsell

Bradbury izpostavlja, da se je najprej ob sprejemu nogometne reprezentance v Zagrebu v prestolnici zbralo 550 tisoč ljudi. "Komaj so si opomogli, že je sledilo tragično slovo hrvaške legende, najverjetneje večje od Luke Modrića in celotne nogometne reprezentance." Bradbury med drugim navaja še, da je bil zaradi Dragojevićeve smrti razglašen nacionalni dan žalosti in se pri tem vpraša, kdaj je bilo to storjeno za kakega izmed britanskih pevcev.

Kot je znano, Oliver Dragojević je v 71. letu starosti za posledicami raka na pljučih v nedeljo preminil v splitski bolnišnici.

Oliver Dragojević Magazin Dragojević: To so o njem povedali bližnji sosedje

oliver dragojević | Avtor: HRT, Twitter HRT, Twitter

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3