Svet
10 ogledov

Stanje 13-letne češke deklice se izboljšuje

Nesreča češkega avtobusa na Hrvaškem. Pixsell
Po sobotni nesreči avtobusa s češkimi turisti na hrvaški avtocesti je bila hudo poškodovana tudi 13-letna Tereza, katere stanje se je le začelo izboljševati.

Iz Hrvaške je prišla dobra novica: po nesreči čeških turistov se stanje Tereze izboljšuje, poroča češki Blesk.cz. "Dekleta so se resnično veselila počitnic. Držim pesti," je dejala njihova soseda.

Tereza ima poškodovani nogi in možgane, priklopljena je bila na naprave, ki so ji pomagale dihati. Zdaj se je njeno stanje izboljšalo toliko, da so jo hrvaški zdravniki pripravljeni zbuditi iz umetne kome, deklica pa se že počasi začenja odzivati.

Tudi njeno sestro Natalio so morali operirati, vendar njene poškodbe niso bile tako resne.

Na morje sta šli z babico

Dekleti sta šli na počitnice z babico. Po prvih podatkih 60-letnica naj ne bi preživela nesreče. Po podatkih Bleska pa to ni res, babica naj bi se nahajala v bolnišnici v Pragi. Po neuradnih informacijah gre za tretjo najhuje poškodovano, ki so jo prav tako oskrbeli v zagrebški bolnišnici.

Identificirali mrtve

Po dosedanjih ugotovitvah hrvaških preiskovalcev bi lahko tragično nesrečo povzročil voznik, ki je izgubil nadzor nad vozilom. Vzrok nesreče bo potrdila nadaljnja preiskava.

Tragična nesreča se je zgodila v soboto okoli četrte ure zjutraj, ko se je avtobus zaletel v enega od betonskih stebrov in se prevrnil na bok. Umrlo je osem ljudi, ki so jih danes identificirali: dva moška, stara 63 in 57 let, pet žensk, starih med 60 in 70 let, in šestletna deklica. Avtobus je v Karlovcu, kjer ga bodo v okviru preiskave pregledali, še poroča 24sata.hr.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.