Svet
34301 ogledov

Srbi prekinili prenos Evrovizije, ne boste verjeli, kaj je razlog

Evrovizija 2023 Epa
V neposrednem prenosu je bilo slišati tudi šalo.

Med prenosom prvega polfinalnega tekmovanja za pesem Evrovizije, ki je potekal včeraj, je komentator nenadoma napovedal prekinitev prenosa oziroma premik prenosa na drugi program srbske javne televizije RTS.

Xi Jinping | Avtor: Profimedia Profimedia

V neposrednem prenosu je bilo slišati tudi šalo

Prekinitev prenosa se je zgodila zaradi sprejema kitajskega predsednika Xi Jinpinga na letališču Nikola Tesla v Beogradu. V neposrednem prenosu sprejema na letališču je bilo celo slišati šalo tam prisotnega glede nenadne spremembe programske sheme.

Soproga kitajskega predsednika se je s Xi Jinpingom pogovarjala v trenutku, ko ju je snemala kamera RTS, zaradi česar je eden od delavcev RTS pogovor povezal s prekinitvijo prenosa prvega polfinalnega večera pesmi Evrovizije na prvem programu RTS. "Zaradi tebe so prekinili Evrovizijo," je bilo slišati v oddaji v živo. S tem je hotel namigniti, da je žena Xi Jinpingu v kitajščini sporočila, da je bila Evrovizija prekinjena zaradi njihovega sprejema.

Srbija se je, tako kot Slovenija, sicer uvrstila v finale evrovizijske popevke, ki bo v soboto. 

Xi Jinping je Sbijo sicer obiskal na 25. obletnico napada Nata, ko je bomba zadela kitajsko veleposlaništvo in ubila tri ljudi. Xija, ki ga v Beogradu spremlja 400-članska delegacija, je že na letališču pozdravil srbski predsednik Aleksandar Vučić, ki je njegov obisk pa označil za veliko čast. 

Prvič v Evropski uniji

Pred tem je kitajski predsednik prvič obiskal Evropsko unijo, mudil se je v Parizu, kjer se je srečal  s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. Govorili so o vojni v Ukrajini ter trgovinskih odnosov med Evropo in Kitajsko. Po postanku v Srbiji kitajski predsednik nadaljuej pot na Madžarsko. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Naklonsky 00:02 10.maj 2024.

    Ponosni srbi se prodajajo pasjejedcem in ližejo riti rusom… zares, zares nizko so padli!

  • Johny 06:11 09.maj 2024.

    Za gledalce v Srbiji je bil zanesljivo bolj pomemben ta obisk, kot pa da gledajo "zafnane opice" na Evroviziji!!

  • Kmodri_ 18:08 08.maj 2024.

    Ender, Lu...sta že v Beogradu in mahata z rdečo zastavico? Samo vprašam....