Svet
6434 ogledov

Šok na pokopališču; zakopali živega dojenčka

Dojenček Profimedias
Neverjeten dogodek na pokopališču.

Na severu Indije so v zadnjem hipu rešili dojenčka, ki je bil živ zakopan, poroča BBC.

Kot je povedal vodja lokalne policije Abhinandan Singh je dojenčka našel meščan, ki je kopal grob za lastno hčerko, ki je umrla nekaj minut po rojstvu. Pri tem je slišal nenavadne zvoke.  

Dojenčka, deklico, je nekdo položil v glineno posodo in jo zakopal 90 centimetrov pod zemljo. Moški jo je odkopal, nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je na intenzivni negi.

Policijska preiskava še poteka. Omenjeni vodja policije je povedal, da skušajo odkriti starša dojenčka in da predvidevajo, da so otroka zakopali brez njihovega pristanka oziroma vedenja.

Indija je glede enakopravnosti med spoloma med najslabšimi državami sveta; ženske so pogosto diskriminirane, hčerke pa smatrajo za finančno breme, predvsem v revnejših skupnostih. Aktivisti za enakopravnost med spoloma opozarjajo, da so skozi leta zabeležili številne detomore dojenčkov ženskega spola.

Dojenček Mamo prijeli Svet V kontejner odvrgla komaj rojenega dečka

Pokopališče otrok | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.