Svet
16247 ogledov

Smrt v taboru mladih

Neurje in poplave v Nemčiji EPA
Tabor je zajelo močno neurje, ki je žal zahtevalo eno mlado življenje.

Jugozahod Nemčije je ponoči zajelo močno neurje, ki je po dosedanjih podatkih terjalo najmanj eno smrtno žrtev. V kraju Rickenbach se je na tabor mladih, ki so prenočevali v šotorih na prostem, podrlo drevo. Še najmanj štirje mladi so huje poškodovani, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oblasti domnevajo, da je drevo padlo zaradi udarca strele.

V skupini v taboru je bilo 21 ljudi, večinoma mladih, pa tudi starejših, ki so jih spremljali. Zaenkrat še ni povsem jasno, koliko iz te skupine jih je dejansko prenočevalo na prostem, še navaja dpa.

Opozorilo Zdravje Vročinski val. Ogrožena so lahko življenja

Poplave, toča, močan veter

Po obsežnih poplavah v nekaterih predelih Nemčije so državo že v nedeljo prizadela močna neurja, predvsem jugozahod države in zvezno deželo Mecklenburg-Predpomorjansko. Padala je toča, izpadla je elektrika, omejen je bil železniški promet.

Neurje in poplave v Nemčiji | Avtor: EPA EPA

Po navedbah nemških železnic je bila zaradi neurja zaprta železniška proga med mestoma Offenburg in Freiburg, ki predstavlja del pomembne prometne povezave med severom in jugom države. V mestu Offenburg je zaradi izpada elektrike več ljudi ostalo na prostem, v mestu Baden-Baden pa je neurje onemogočilo potovanje 600 ljudem.

Vremenoslovci še za danes napovedujejo nestabilno vreme.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.