Svet
647 ogledov

Ne boste verjeli, kaj si pošiljajo čez mejo!

balon Severna Južna Koreja smeti gnoj Facebook Vsebina enega od južnokorejskih balonov.
Na Korejskem polotoku se odvija izvirna in zanimiva propagandna bitka.

Severna Koreja je proti Južni Koreji znova, že drugič v dveh dneh, poslala balone s smetmi, je danes sporočila južnokorejska vojska. Severna Koreja je v zadnjih tednih proti Južni Koreji poslala na stotine balonov s smetmi in gnojem. S tem se je odzvala na dejavnosti južnokorejskih aktivistov, ki čez mejo pošiljajo letake s propagando proti severnokorejskim oblastem.

Kot je danes sporočila južnokorejska vojska, je Pjongjang proti Južni Koreji poslal novo pošiljko več sto balonov. Le okoli 50 naj bi jih sicer doseglo južnokorejsko ozemlje, saj vetrovi niso bili na strani Severne Koreje. Baloni naj bi prenašali predvsem odpadni papir in plastiko, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Potem ko je Pjongjang v nedeljo nad južno sosedo poslal več kot 300 balonov s smetmi, se je v Seulu sestal svet za nacionalno varnost, da bi razpravljal o odzivu na kampanjo. Na sestanku so odločili, da ponovno namestijo zvočnike na obmejnih območjih s severno sosedo in obnovijo oddajanje propagande proti oblastem v Pjongjangu.

Severnokorejska tiskovna agencija KCNA je danes objavila izjavo sestre severnokorejskega voditelja Kim Jong-una - Kim Yo Jong, sicer osrednje tiskovne predstavnice severnokorejskih oblasti, v kateri ta je Južni Koreji zagrozila, da bo "trpela grenko sramoto, ko bo neprestano pobirala odpadni papir", če bo nadaljevala "psihološko vojno" z letaki in propagando po zvočnikih na meji.

Po navedbah ameriške tiskovne agencije AP je Severna Koreja ob tem tudi sama pričela na meji nameščati zvočnike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 17:07 13.junij 2024.

    Ukrajinci bi se lahko zgledovali in v Putlerjevo Rusijo pošiljali balone s smetmi! Ker je Putler ena smet!

Sorodne novice