Svet
13 ogledov

Sarkozy: "O meni ne boste več slišali"

Nicolas Sarkozy z ženo Carlo Bruni FOTO: AFP Žurnal24 main
Francoski predsednik Sarkozy se bo najbrž umaknil iz politike. "O meni ne boste več slišali," pravi glede tega, kaj bo sledilo v primeru njegovega poraza na volitvah.

Nicolas Sarkozy se bo na volitvah spomladi potegoval za nov predsedniški mandat, a mu za zdaj raziskave javnega mnenja ne obetajo zmage. Če bo na volitvah poražen, je s politiko zaključil, zatrjuje. "V primeru poraza ne bom več v politiki. Da, to je gotovo," je rekel po poročanju časnika Le Monde in dodal: "Popolnoma bom spremenil življenje, in če bom poražen, o meni ne boste več slišali."

Kot je dejal, se prvič v življenju sooča z razmislekom o koncu politične kariere. Predsednik, ki velja za hiperaktivnega, se v primeru umika boji spremembe ritma in pomanjkanja adrenalina.

Občuduje politike predavatelje

Sarkozy bo maja star 57 let, lani pa je vnovič postal očka. Kot piše Le Monde, z zanimanjem opazuje nekdanje svetovne politike, ki predavajo, vendar v angleščini, jeziku, ki ga sam slabo govori, ali pa nekdanjega nemškega kanclerja Gerharda Schröderja, ki dela za ruskega energetskega velikana Gazprom.

Ljubitelj bankovcev

Nikoli ni skrival, da ima rad denar, in je novembra lani na srečanju bančnikov celo izjavil: "Tudi sam bi rad v prihodnosti služil denar." Po drugi strani z izjavami daje vedeti, da si želi mirnejšega življenja. "Lahko bi delovni teden začel v torek in ga končal v četrtek. Tega se res ne bojim." Sarkozy uradno predsedniške kandidature sicer še ni napovedal. To naj bi storil februarja ali na začetku marca.

Komentarjev 1
  • privat 13:59 25.januar 2012.

    če se je nakradel kot naši...samo bejži..