Svet
5573 ogledov

S tem videom Rusi vabijo v vojsko: "Bodi moški!"

ruska vojska naborniki Reševalni pas/Twitter Ruski vojaški naborniki.
Rusija potrebuje sveže vojake. Oblasti so sprožile obsežno medijsko kampanjo.

V luči vojne v Ukrajini v Rusiji poteka vpoklic v vojaške enote. V kratkem naj bi uniformo obleklo vsaj 25.000 svežih borcev, v naslednjih mesecih se bo ta številka še povečala.

Rusko obrambno ministrstvo je objavilo posnetek, s katerim skuša prepričati mlade moške, da se prostovoljno javijo v oborožene enote.

V posnetku je moč videti varnostnika v trgovini, osebnega trenerja in taksista. Prvega vprašajo, če je res sanjal, da bo ljudi varoval na takšen način. Drugega so pobarali, ali je dvigovanje uteži res njegova prava moč. Tretjega so povprašali, ali si res želi izbrati to pot.

Na koncu posnetka se izpiše sporočilo: "Si moški. Bodi moški!" Istočasno so upodobljeni našteti trije civilisti, ki so oblekli vojaške uniforme.

Ukrajina naj bi se v zadnjih tednih pripravljala na protiofenzivo, s katero želi pregnati ruske sile z zasedenih ozemelj na vzhodu in jugu države. Na vzhodu naj bi bil cilj Lugansk, na jugu Melitopol.

ruska vojska naborniki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 12
  • Jernej65 11:57 20.april 2023.

    Kot je videti Rusi rabijo novo mlado meso za topovsko hrano ukrajincem.

  • Ender3 11:48 20.april 2023.

    Takšne tenciozne prispevke lahko objavlja samo Janezov Twitter. Avtor pa je NN. Čestitka žurnalizmu !

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 11:04 20.april 2023.

    Bravo Rusi! Počistite nacistični smrad v Ukrajini. Že Hitler je bil Evropi preveč, zato ne potrebujemo še Zelenskega! Smrt nacistu Zelenskemu!