Svet
2650 ogledov

S selfijem sprožil plaz hudih kritik

Sodobna železniška proga na Hrvaškem. Shutterstock
Popolnoma smo izgubili kompas, se glasi le ena izmed številnih kritik.

Ko je Kanadčanko na severu Italije zbil vlak in jo težje poškodoval, so se reševalne službe hitro odzvale in ji najverjetneje rešile življenje. Medtem ko so ji nudili pomoč, so med drugim opazili mladeniča, ki se je z njimi v ozadju fotografiral, s čimer je izzval bes javnosti.

Morda ves primer ne bi dobil takšnih razsežnosti, če ne bi dogodek posnel novinar in fotograf, ki se je slučajno znašel v bližini. "Popolnoma smo izgubili občutek za moralo," je komentiral.

Policija je mladeniča izsledila, selfie je moral izbrisati iz spletnih omrežij, piše BBC. Mladeniča sicer niso oglobili zaradi prekrška ali kaznivega dejanja, je pa na noge dvignil malodane celo Italijo. Znašel se je na naslovnicah vseh večjih medijev, njegovo dejanje se širi kot požar na družbenih omrežjih.  

Prepoved Vizita za živali Prenehajte s tem početjem

Corriere della Sera med drugim piše, da se zdi, da je mladenič s prsti kazal črko "v" (victory - zmaga), medtem ko se je z drugo roko s telefonom fotografiral. La Stampa piše o "raku, ki razjeda internet", medtem ko je v Italiji priljubljeni radijski voditelj Nicola Savino komentiral, da človeška vrsta galopira proti iztrebljenju.

Mladi Kanadčanki so morali zaradi težkih poškodb amputirati nogo. Novinar in fotograf, ki je ujel dogajanje, Giorgio Lambri, je napisal komentar za časopis Liberta, ki ga je naslovil: "Barbarstvo, ki ga niste pričakovali. Selfie s tragedijo v ozadju." Isti tekst je objavil na svojem Facebook profilu in pripisal: "Houston, imamo težavo".

sebek selfie Najstnici Slovenija Novo mesto: Za boljši selfie splezali na streho šole

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Lion007
    Lion007 15:47 06.junij 2018.

    Če ni nikjer placa, mora pa salfije delat na železnici.