Svet
14577 ogledov

Ruski letali nad EU nosili jedrsko orožje!

Sukhoi Suhoj letalo Epa
Dve ruski plovili sta bili natovorjeni z apokaliptičnim tovorom.

Ruski letali, ki sta 2. marca kršili suverenost švedskega zračnega prostora, sta bili opremljeni z jedrskim orožjem, poroča švedska TV4.

Omenjeni medij navaja, da so 2. marca iz Kaliningrada poletela štiri ruska letala: dve tipa Suhoj-27 in dve tipa Suhoj-24. Slednji sta nosili jedrsko oborožitev. 

Boštjan Lesjak Kijev slovenska zastava Sneli našo zastavo Svet Šarec: To je kar velika blamaža

Kršenje suverenosti švedskega zračnega prostora je trajalo zgolj nekaj minut. Ruska plovila so letela v bližini baltskega otoka Gotland.

Švedska vojska je proti vsiljivcem poslala dva lovca tipa Saab JAS 39 Gripen. Slednja sta uspela fotografirati Ruse in takrat so se Švedi zavedeli, da dve plovili nosita nuklearno oborožitev, navaja TV4.

"Takšna letala so ponavadi opremljena z lovskimi orožji. Ni nekaj rutinskega, da nosijo jedrsko orožje. Ravnanje s takšnim orožjem zahteva posebej izurjene ljudi. V tem ni bilo nič rutinskega," je za Aftonbladet dejal nekdanji polkovnik v švedski vojski Jörgen Elving.

Na švedskem obrambnem ministrstvu in v švedski vojski navedb o jedrskem orožju niso komentirali. Navedli so oceno, da je bilo kršenje njihovega zračnega prostora namerno.

Ukrajina Harkov Vojna Svet Nekdanji ruski premier: Putin blefira
Komentarjev 27
  • LukaMB 00:21 01.april 2022.

    Škoda ker niso kakšno izpustili na Bruselj.

  • Ender3 17:13 31.marec 2022.

    Fake news, kar letajo z jedrskim orožjem. Čista propaganda zahoda, kakopak. Kaj bi bilo recimo, da pride do okvare letala, tega nihče ne bi reskiral. Tako naivni pa zagotovo niso.

  • marko345 16:31 31.marec 2022.

    Upam, da bo nova vlada izpogajala donatorstvo za floto f 16, stacionirano tudi na letališču Maribor, Slovenija bo pa za donatorstvo dala letališče na razpolago in še kaj Za ta predlog se državi ne bo potrebno zapufavat leteli bi Slovenski ...prikaži veči piloti, in NATO bi imel manj stroškov, kot jih ima sedaj z avioni v Avianu- Italija. Bo Golob zrihtal direkt od Bidna, ket jj se tega niti spomniti ni bil sposoben.

Sorodne novice