Svet
1183 ogledov

Ruske sile napadle, sirene tulile več kot pet ur

posledice ruskega napada na Harkov Epa
Rusija je ponoči iz zraka znova napadla Ukrajino. V Harkovu je raketa zadela petnadstropni stanovanjski blok, pri čemer je bilo poškodovanih najmanj deset ljudi.

Zračna obramba v Kijevu je medtem sestrelila še 15 ruskih brezpilotnikov. Pred tem so bile v ukrajinskem obstreljevanju Belgoroda v sredo ubite najmanj tri osebe.

V ukrajinski prestolnici je opozorilo pred nevarnostjo napada iz zraka trajalo več kot pet ur, pristojni pa so sporočili, da so nad in v okolici Kijeva sestrelili okoli 15 dronov, piše ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Iščejo preživele

V Harkovu po napadu z vodeno raketo medtem še poteka iskanje za preživelimi stanovalci bloka. Na napad se je že odzval ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je ob tem zaveznice znova pozval k dobavi pomoči, da bi lahko Ukrajina ustavila tovrstne napade.

Harkov, ki se nahaja nedaleč od meje z Rusijo, je od začetka vojne redno tarča obstreljevanja. Mesto je pred rusko invazijo štelo okoli 1,4 milijona prebivalcev.

V bližnjem Belgorodu v Rusiji, ki ga po drugi strani redno napada ukrajinska vojska, pa je bilo v sredinem obstreljevanju poleg treh ubitih ranjenih še najmanj 27 ljudi. Kot navaja ruska tiskovna agencija Tass, je bila v obmejnih regijah znova dejavna tudi zračna obramba.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar MS
    MS 10:45 03.oktober 2024.

    Medtem ko Rusija vlaga vse več sredstev v spopade v Ukrajini, ne more zadostno ščititi svojih dolgih mej drugje. In to je tisto, kar lahko na koncu predstavlja resnično grožnjo nacionalni varnosti Rusije, ne pa nekakšne “distopične pravljice o domnevnih ...prikaži več ukrajinskih nacistih

  • BenX 10:33 03.oktober 2024.

    Neh ruskih lopat bi moglo že davno davno nazaj zmanjkat, a še kar letijo in to praktično vsakodnevno. 🤷

  • Avatar Syn
    Syn 10:25 03.oktober 2024.

    ..in še bodo tulile. Vse dokler ne pade ta naci režim, z diktatorjem Zelenskim na čelu. .