Svet
106 ogledov

Rubežniku preprečili vstop

Franc Slavec Suzana Kos
Brič. Dražba premoženja vinske kleti in posestva odpadla. Pomagala zapornica.

“Dražba je prestavljena, druga bo razpisana v enem mesecu ter bo potekala ob pomoči policije in ključavničarja. Zaradi onemogočanja izvedbe bo dolžniku izrečena tudi kazen,” je bil včeraj pred posestvom Brič, kjer je ena od največjih in najlepših vinskih kleti na Obali, kratek izvršitelj Franko Slavec.

Tik pred trgatvijo

Na pobočjih gričev nad dolino Dragonje se razteza 35 hektarov vinogradov in pet hektarov nasadov oljk, ki so jih v 50 letih prinesli iz Gardskega jezera in Francije. Tik pred trgatvijo je izvršitelj razpisal dražbo premičnega premoženja posestva, na dražbo pa je včeraj prišlo okoli 15 zainteresiranih kupcev. Tako kot množica novinarjev so na vročini ostali pred zapornico posestva; njegovi predstavniki so namreč vstop onemogočili – kot so dejali, zaradi napak v postopku. Temeljna pa je, da je izvršitelj razpisal dražbo za nujno potrebna sredstva za delovanje. V petek naj bi se namreč na posestvu začela trgatev.

Ne napake, izogibanje

“Napak v postopku ni bilo, gre le za izogibanje,” je komentiral izvršitelj. Izvršbo je sprožilo Primorje, in sicer neplačanih računov od gradnje vinske kleti pred desetletjem. Lastniki trdijo, da gradbinca niso poplačali v celoti zaradi nepopravljivih gradbenih napak, škodo zaradi njih pa naj bi imeli pravzaprav na posestvu; ocenjujejo jo na pol milijona evrov. Večinski lastnik Briča je Enver Moralić, ki ima v lasti tudi razvpito tovarno Kemiplas v Dekanih pri Kopru.

Komentarjev 1
  • Nota Lovesong 10:52 23.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!COMMUNISM(Slowenien/Slovenia) IN EASTERN EUROPE TODAY(2011) !!! http://sloveniatoday.blogspot.com or http://easterneuropetoday.wordpress.com/