Svet
10 ogledov

Rešil nosečnico, ki je visela čez okno

Ženska visi z okna Reševalni pas/Twitter
"Sebastian" je za francoski časnik povedal, kako je rešil nosečo žensko, ki je visela čez okno. Kam je nato odšla, ne ve.

Moški, ki je pomagal nosečnici na posnetku, kjer je vidno, kako med napadom v koncertni dvorani Bataclan v Parizu visi z okna, je za francoski časnik La Province povedal, kaj se je v tistem trenutku dogajalo.

Identificiran le kot "Sebastian" je za časnik dejal, da je žensko povlekel z okna, medtem ko se je eden od strelcev gibal znotraj stavbe. 

Žensko, katere ime ni znano, a je napad preživela, je posnela telefonska kamera, na posnetku pa je slišati njeno kričanje: "Pomagajte, pomagajte, noseča sem. Ujemite me, če padem."

Zapustil svoje skrivališče in jo rešil

Glede na pisanje La Provance, jo je Sebastian videl, ko se je skrival pred streli v notranjosti stavbe.

Povedal je: "Prosila je ljudi spodaj, naj jo ujamejo, če bo skočila. A tam je bil kaos. Mi smo bili 15 metrov nad tlemi."

"Noseča ženska, ki je bila izčrpana, me je prosila, naj ji pomagam nazaj noter. To sem storil," je dodal in pojasnil, da ne ve, kam je ženska nato šla, sam se je vrnil na mesto, kjer se je skrival do tedaj, a ni bilo najboljše. "Pet minut pozneje sem zaslišal kričanje: Pridi dol ... Uleži se na tla!"

Upošteval je ukaz, se ulegel na tla, kjer ležalo še več drugih, medtem ko je strelec streljal z balkona. Nato se je napadalec pogajal s policijo in jim med drugim dejal, da bodo trpeli kot ljudje v Siriji. 

Želi ostati anonimna

Povedal je še, da je žensko po napadu srečal, daj so njeni bližnji poslali sporočilo po Twitterju, v katerem so ga prosili naj se javi, da bi se mu lahko zahvalili. 

Ženska želi ostati anonimna, saj še vedno okreva po travmatičnem dogodku. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.