Svet
30 ogledov

Razvijajo pametne kontaktne leče

leče Shutterstock
Belgijski znanstveniki so razvili kontaktne leče, ki bodo preko brezžične povezave prikazovale SMS-e in druge informacije, kot so navigacijska navodila.

Strokovnjaki iz Genta so razvili izjemno majhne ukrivljene zaslone, ki se lahko integrirajo v kontaktne leče. S pomočjo brezžičnega omrežja lahko ti zasloni prikazujejo besede in slike. Profesor Herbert De Smet, kis odeluje pri razvoju te nove tehnologije, je razložil, da nove leče, za razliko od starejših podobnih izumov, kjer je bil prikaz slike omejen, za prikaz vsebine sedaj izkoristijo celotno ukrivljeno površino. Po njegovih besedah je osnova nove tehnologije že končana, tako da se bodo znanstveniki sedaj lotili še razvoja aplikacij, ki bi nam lahko pomagale v vsakdanjem življenju. Te naj bi bile množici dostopne že čez nekaj let.

Za gledanje filmov leče sicer ne bodo primerne, kljub temu pa obstaja vrsta drugih situacij, v katerih bi nam lahko bile v pomoč. Med drugim bi se v njih lahko preslikavala sporočila s pametnih telefonov, kot so SMS-i ali navigacijska navodila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.