Svet
21646 ogledov

Razkrito: Melania ima dogovor s Trumpom, ne bo polna prva dama ZDA

Melanija Trump
1/4
Profimedia
Če bo Donald Trump na novembrskih volitvah v ZDA spet zmagal, njegova žena slovenskih korenin Melania ne bo več opravljala dolžnosti prve dame tako kot v prvem mandatu.

Viri, dobro seznanjeni s turbulentnim dogajanjem v družini Trump, so povedali, da je Melania z možem Donaldom Trumpom dosegla dogovor glede njegovega morebitnega naslednjega predsednikovanja. V tem primeru Melaniji ne bo treba opravljati vloge prve dame na način, kot jo je v njegovem prvem mandatu 2017-2021. Ob njenih javnih nastopih je bilo velikokrat zelo očitno, kako trpi v tej vlogi. 

V skladu z dogovorom, ki ga navaja portal Pagesix, bo imela Melania proste roke glede tega, kdaj in v kolikšni meri bo opravljala naloge, ki se pritičejo prve dame ZDA. Prav gotovo pa ne namerava biti vezana na Belo hišo.

Najprej mati, šele daleč kasneje prva dama

Na takšno odločitev je gotovo zelo vplival njun 18-letni sin Barron, ki jeseni začenja s študijem na newyorški univerzi. Melania želi biti z njim vsaj nekaj dni v tednu, saj bo Baron na začetku gotovo zelo potreboval pomoč pri privajanju na univerzitetno življenje pod sojem žarometov in v družbi varnostnikov predsednikove tajne službe. 

Melanija Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

"Melania je zelo zaščitniška mati in je zelo nasprotovala že ideji, da bi Barron na rebublikanski konvenciji sodeloval kot delegat," je povedal vir. Maja so iz Trumpovih krogov sprva ponosno objavili, da bo Barron na konvenciji sodeloval in se tako sploh prvič politično udejstvoval. A je nato Melanjina pisarna ponudbo 'hvaležno' odklonila. Barronovi polbrata in polsestra so na konvenciji sodelovali kot republikanski delegati. 

Melania je že ob nastopu prvega mandata Donalda Trumpa za predsednika kar pet mesecev odlašala s selitvijo v Belo hišo v Washingtonu. Uradni razlog je bil, da želi Barronu omogočiti normalen zaključek osnovnošolskega izobraževanja v New Yorku. 

Donald Trump naj bi Melaniji zaupal in ji v celoti prepustil vzgojo svojega sina podobno kot je to prepustil pokojni ženi Ivani pri vzgoji Ivanke, Erica in Dona Jr.

Skrhan odnos po razkritjih prostitutke

Da je Melania po razkritjih na nedavnem sodnem procesu zelo prizadeta, je priznal celo Donald sam. V sodnem procesu je prišlo na dan, da je Donald že v času, ko je bil v vezi z Melanijo, spal s prostitutko. Ta jej natančno opisala okoliščine, ko je bil Donald z njo v sobi s slečenimi hlačami.

Trump je bil na sodnem procesu kot prvi nekdanji predsednik spoznan za krivega kaznivega dejanja poneverbe blagajniških knjig, kazen pa bo izrečena zelo kmalu. Trump goreče zavrača vse ugotovitve sodišča in jih opisuje kot lov na čarovnice demokratske stranke. Proti njemu sicer poteka še več sodnih procesov, a bodo očitno zakasnjeni v čas po volitvah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • andrej084 21:36 29.junij 2024.

    Ma dajte no, tale ofucani portal na nivoju novic za ovce ima informacije o tem.

  • McBobo 21:04 29.junij 2024.

    Pravi slovenci smo ponosni na našo Melanijo, slovenski državljani po balkanskih manirah pač ne.

  • Dejan Vehovec 20:35 29.junij 2024.

    iz sevnice preko trumpa do prve dame zda je očitno prevelik korak zanjo. sicer poreklo skriva kolikor more ampak vseen upam da se nikoli več ne prikaže v sloveniji, ker bi jo sprejeli vsi predsedniki naše province z najvišjimi častmi (zakaj le?)

Sorodne novice