Svet
4943 ogledov

Putinova luksuzna vila v Sočiju zravnana z zemljo

Putinova vila v Sočiju leta 2023 in leta 2024 Profimedia
Luksuzna vila, ki si jo je ruski predsednik Vladimir Putin postavil v Sočiju, je zravnana z zemljo.

Ruski predsednik Vladimir Putin naj bi zaradi strahu eno svojih palač zravnal zemljo. Bal naj bi se, da bi ga tam lahko dosegli ukrajinski droni. Nova raziskava neodvisnega medija Proekt kaže, da se Putin "resnično boji", da bi lahko postal tarča napada z brezpilotnimi letali pod nadzorom Kijeva, piše Daily Mail.

Putin se je zadnja leta pogosto zadrževal v svoji rezidenci ob Črnem morju. Vendar pa naj bi se Sočiju in regiji Krasnodarsk izogbial od lanskega leta, ko je Ukrajina okrepila brezpilotne napade na rusko ozemlje. Ukrajinski letalniki so namreč zadeli različne tarče na območju Sočija in Gelendžika, zaradi česar je Putin kljub sofisticiranim sistemom zračne obrambe, ki ščitijo njegova bivališča, te kraje prenehal obiskovati.

V Sočiju je očitno šel še korak dlje, saj je novi satelitski posnetki, ki je pridobil Proekt, kažejo, da njegove luksuzne vile ni več. Na mestu, kjer je bila postavljena, zeva velika jama. Stavbo naj bi porušili v začetku letošnjega leta. 

Poročilo navaja, da ostaja več neodgovorjenih vprašanj. "Najprej, zakaj je bilo treba porušiti luksuzno rezidenco, ki je bila obnovljena pred 10 leti? Odgovor je verjetno očiten ... Zaradi napadov brezpilotnih letal se predsednik boji biti na črnomorski obali Krasnodarskega ozemlja," navaja poročilo. "Putinov znanec je za Proekt potrdil, da se predsednik res boji leteti na jug." 

Ugiba se tudi, da je Putin porušil rezidenco z namenom, da bi na istem mestu zgradil novo, še bolj razkošno palačo, ki bi lahko vsebovala več varovanih bunkerjev. Po navedbah Projekta ruska javnost o rušenju ni bila obveščena, ker se Putinove rezidence nahajajo na zavarovanih območjih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • AnGus 12:18 08.oktober 2024.

    Verjetno je bila črna gradnja in so mu jo porušili...

  • Avatar Slayer
    Slayer 11:40 08.oktober 2024.

    Smešno!!!

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:57 08.oktober 2024.

    Putin se boji,ostali predsedniki se pa razkazujejo a ne 🤣🤣🤣