Svet
3444 ogledov

Priprli 22-letnico, osumljeno uboja novorojenčka

hrvaska-policija-policijski-trak Profimedia
Hrvaško pretresa novica o smrti novorojenčka v krapinsko-zagorski županiji. Uboja je osumljena otrokova 22-letna mama.

Policija za uboj komaj rojenega otroka po pisanju hrvaških medijev sumi njegovo 22-letno mamo, ki je od nedelje v priporu. Da je uboja osumljena 22-letna hrvaška državljanka, so danes potrdili tudi na hrvaškem državnem tožilstvu.

Domnevni zločin se je po pisanju hrvaških medijev zgodil v soboto v enem od krajev v okolici Krapine. Truplo otroka je po neuradnih informacijah portala 24sata.hr našel eden od družinskih članov in poklical policijo. 

22-letno hrvaško državljanko so zaslišali v nedeljo ter nato odredili preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja novorojenčka, so danes sporočili z državnega tožilstva.

Preiskovalni sodnik je zanjo po zaslišanju odredil pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče, ponovitve kaznivega dejanja in posebno hudih okoliščin kaznivega dejanja, so še pojasnili. Grozi ji najmanj deset let zapora. 

Sosedi so za 24sata.hr povedali, da so šokirani. Po njihovih besedah gre za neproblematično družino, dekle pa so pogosto videli. "Videli smo jo tudi, kako kosi travo. Nihče ni posumil, da je noseča. Močno smo pretreseni," so povedali. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Majda Škorjanec 13:55 03.julij 2024.

    Verjetno je bila v hudi stiski

  • Majda Škorjanec 13:54 03.julij 2024.

    Tudi zelo huda stiska pripelje do tega, ni videla izhoda iz kroze

  • Ender3 15:58 01.julij 2024.

    Detomor to je katastrofa.