Svet
14724 ogledov

Prenovljen zemljevid Hrvaške: Takšno je stanje, ko Slovenija uvaja karanteno

Hrvaška obala Profimedia
Hrvaška je cela obarvana v rdeče.

Na Hrvaškem so danes ob 14. uri potrdili 136 novih primerov okužb z virusom Sars-CoV-2. Številka je ob sicer tudi nekoliko manj opravljenih testih nižja kot v preteklih dneh, ko so en dan za drugim podirali rekorde. Največ okužb je bilo v petek, ko so zabeležili kar 306 novih primerov. 

Od polnoči karantena

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije pri naših južnih sosedih je Slovenija v petek Hrvaško uvrstila na t. i. rdeči seznam držav, za katere velja, da je ob vrnitvi potrebna 14-dnevna karantena. Ta bo za potnike iz Slovenije veljala danes od 24. ure naprej. 

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Hrvaška: Po rekordnih 306 primerih danes manj okužb

Epidemiološka situacija na Hrvaškem sicer v nobeni županiji ni več tako varna, da bi jo lahko umestili na zeleni seznam, ki velja za razvrščanje (ne)varnih držav. 

Najslabše na območju Zadra, Splita in v Dalmaciji

Najslabše je v Splitsko-dalmatinski in Šibeniško-kninski županiji, kjer imajo 138 oz. 130 aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev. 

Temno rdeče so obarvane tudi Zadarska in Brodsko-posavska županija ter mesto Zagreb, kjer imajo 61 aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev. 

Tudi dolgo časa zelena Istra ima več kot 31 primerov na sto prebivalcev, medtem ko je Kvarner z okoli 13 aktivnimi primeri na sto tisoč prebivalcev še najvarnejši.

Najmanj primerov je v Bjelovarsko-bjelogorski županiji, a tudi tam so presegli mejo 10 aktivnih primerov, ki velja za države z t. i. zelenega seznama. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Contilenna
    Contilenna 01:21 25.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun