Svet
4 ogledov

Poročena že 86 let

Roke ostarelega para Shutterstock
Par iz britanskega mesta Bradford je poročen že od leta 1925. Poročena sta 86 let, kar bi lahko pomenilo nov rekord v trajanju zakona.

Karam in Kartari sta se rodila v Indiji in sta se, v skladu s takratnimi navadami, poročila mlada. Danes sta stara 106 oz. 99 let.

Karam, ki se je v Bradford z družino preselil leta 1965, sicer nima posebne skrivnosti za dolgo življenje v dvoje. "Jejte in pijte, kar želite, a zmerno. Nikoli se nisem odrekal užitkom v življenju," je pojasnil. Razkril je še, da dnevno pokadi eno cigareto, trikrat ali štirikrat na teden pa spije kozarček viskija.

Mlajša Kartari, ki bo letos dopolnila 100 let, pa je nekoliko bolj natančna. "Vedno smo jedli dobro, polnovredno hrano, v naši hrani ni ničesar umetnega," je pojasnila.

Za dolgo življenje pomebni odnosi

Morda so med razlogi za dolgo življenje tudi urejeni družinski odnosi. Chandova namreč v skladu z indijsko tradicijo živita skupaj z najmlajšim sinom Satpalom, njegovo ženo in dvema od njunih štirih otrok.

"Če imate privilegij, da lahko skrbite za svoje starše, jih morate polno vključiti v družinsko življenje in se nanje nikoli jeziti, ohraniti jih morate srečne in tako se bodo veselili vsakega novega dne," pojasnjuje Satpal.

Po 86 letih zakona sta, kot pravita, še vedno srečna, ter svoj zakon pa označujeta za blagoslov, poroča britanski BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.