Svet
4249 ogledov

Popolna prepoved za francoske otroke

Šolski hodnik Nik Rovan
Francoski parlament je sprejel odločitev.

Ena izmed obljub francoskega predsednika v predvolilni kampanji je bila tudi ta, da si bo prizadeval za prepoved uporabe mobilnih telefonov v osnovnih šolah. Parlament je danes sprejel takšno odločitev.

Politični nasprotniki francoskega predsednika odločitev komentirajo kot politično reklamo predsednika, ki ne bo ničesar spremenila.

Po novem bo v francoskih šolah, v katere hodijo otroci, stari do 14 ali 15 let, prepovedana uporaba kakršne koli naprave, s katero se je možno povezati na svetovni splet, tako telefonov kot tablic. Izjema bo uporaba naprav v pedagoške namene; o pravilih bo odločala vsaka šolska ustanova zase.

Srednje šole bodo v skladu z novimi pravili lahko popolnoma ali delno prepovedale uporabo mobilnih telefonov in tablic.

Francoski zakon o šolstvu sicer že zdaj prepoveduje uporabo mobilnih telefonov med učnimi urami in na mestih, ki jih kot takšne opredelijo interni pravilniki.

telefoniranje med vožnjo Nova pravila Avto Prepovedali telefoniranje v avtu, tudi, ko avto stoji Pametni telefon Nevarno! Svet Več kot polovica tega na svojih telefonih ne počne!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.