Svet
8 ogledov

Policist padel z mostu in umrl

Turčija Reuters
Na jugu Turčije je v sredo med protesti umrl policist. Podlegel je poškodbam, ki jih je utrpel po padcu z mostu, medtem ko je preganjal protestnike. Ti so se v velikem številu tudi minulo noč zbrali predvsem v Ankari.

Policist, ki je v policijskih vrstah prva žrtev teden dni trajajočih protestov, se je v sredo hudo poškodoval pri padcu z mostu v mestu Adana. Umrl je v bolnišnici še isti dan, poročanje lokalnih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg njega sta po nekaterih podatkih življenje v protestih doslej izgubila še dva protestnika, po nekaterih navedbah pa že trije. Ranjenih je bilo več sto ljudi.

Večina protivladnih protestov se je doslej odvila v Carigradu, kjer so se razvili iz protestov proti urbanističnim spremembam. Kasneje so se razširili na druga mesta.

S protestniki se bo moral soočiti tudi turški premier Recep Tayyip Erdogan, ki se prav danes vrača s štiridnevnega obiska v Severni Afriki. Erdogan je doslej kljuboval protestnikom, ki nasprotujejo konservativni politiki njegove stranke, in je menil, da se bodo razmere pomirile še pred njegovo vrnitvijo.

Še pred vrnitvijo v domovino naj bi sicer spregovoril na novinarski konferenci v Tuniziji.

Komentarjev 1