Svet
13 ogledov

Pogoltnila avtomobile, avtodom in šotore

Vdrta obala EPA
Luknja, ki je nenadoma nastala na priljubljeni avstralski plaži, je pogoltnila dva avtomobila, avtodom in več šotorov.

V popularnem avtokampu Inskip Point v bližini plaže Rainbow Beach na avstralski obali je v morju nenadoma nastala sto metrov široka luknja in vase pogoltnila nekaj avtomobilov, šotorov in avtodom.

Geologi preučujejo stabilnost območja

Avstralski mediji poročajo, da je luknja začela nastajati sredi noči s sobote na nedeljo. Pesek se je začel pogrezati v globino, ko je neka ženska v kampu, polnem gostov, začela vpiti ljudi pozivati, naj odidejo iz svojih šotorov in kamp prikolic. Avtomobil, karavan in avtodom ter več šotorov je v le nekaj sekundah odneslo v luklnjo, globoko tri in široko sto metrov. Zaradi pogrezanja so iz kampa evakuirali okoli 300 ljudi.

Vdrta obala | Avtor: EPA EPA
Plaža se nahaja 240 kilometrov severno od Brisbanea in velja za priljubljeno turistično točko. Podobna luknja se je pojavila že leta 2011, geologi pa sedaj preučujejo, kako stabilno je dejansko področje in ali obstaja možnost, da bi v morju izginilo še več kopnega.

Na Floridi umrl moški

Nekaj podobnega se je leta 2013 zgodilo na Floridi, pri čemer je umrl moški, katerega spalnico je skupaj z njim pogoltnil živ pesek.

Včasih do pogrezanja pride samo od sebe, večinoma pa ga spodbudi močno deževje ali poplave, ki destabilizirajo trdno površino pod zemljinim površjem.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:34 28.september 2015.

    "Podobna luknja se je pojavila že leta 2011, geologi pa sedaj preučujejo, kako stabilno je dejansko področje in ali obstaja možnost, da bi v morju izginilo še več kopnega."A na istem območju?To pa tud čudno no da ...prikaži več kr tkole lukna nastane. To bi pričakoval v risankah ne pa v realnosti....