Svet
18816 ogledov

Po dvajsetih letih našel avto tam, kjer ga je parkiral

Boj za parkirno mesto je predvsem v večjih mestih marsikdaj početje, ki zahteva Žurnal24 main
Pa ga je našel.

Pred dvajsetimi leti je moški policiji v Frankfurtu prijavil krajo avtomobila. Dvajset let kasneje so ga policisti obvestili, da so avtomobil našli.

Izkazalo se je, da je bil avtomobil ves ta čas tam, kjer ga je moški parkiral, in sicer v garaži v stavbi, ki so jo nameravali porušiti. Delavci, ki so želeli stavbo porušiti, so policijo obvestili o najdbi, ta pa je poiskala lastnika. 

Danes 76-letni voznik se je lahko od svojega avtomobila le še poslovil, saj avto ni bil več vozen in je pristal na odpadu, poroča Augsberger Allgemein. 

Kot navaja The Independent, primer spominja na podobno zgodbo iz Munchena. Moški je parkiral avto in šel na s prijatelji na pijačo, na kar je pozabil, kje je parkiral. Dve leti po prijavi je policija našla avtomobil nekaj kilometrov od območja, na katerem je voznik mislil, da je parkiral.   

Neki Škot je v začetku leta pet dni v Manchestru iskal svoj avtomobil, preden je obupal in prijavil krajo vozila. Avtomobil so našli šest mesecev kasneje, na mestu, kjer ga je pustil. Le da je ob najdbi bil 'bogatejši' za več tisoč evrov parkirnih kazni. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • smejka 16:28 16.november 2017.

    Popi...obe varianti sta pravilni - iz Münchena in iz Münchna.Naj pa vam položim na srce- lepo, da berete.Obstaja pa tudi povezava za prijavo napak- saj veste, kdor dela greši.

  • Papaja Popi 15:51 16.november 2017.

    iz Munchena ??????????????????????????????????? Zamislite se malo nad slovenščino !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 15:36 16.november 2017.

    Ne vem zakaj pišejo kazni za parkiranje in jih nalagajo za brisalec, ko bi komot lahko obvestili policijo in bi ta obvestila lastnika. Tako ne bi bilo potrebno pol leta ali več, da lastnik ugotovi, da avto le ni bil ukraden.

Sorodne novice