Svet
5205 ogledov

Papež s to napovedjo prehiteva smrt

Papež Frančišek
Napoved, ki je mnoge presenetila.

Papež Frančišek bo januarja izdal avtobiografijo z naslovom Spera (Upanje), je danes na frankfurtskem knjižnem sejmu sporočila italijanska založba Mondadori. Izdajo knjige, ki je nastajala zadnjih šest let, so sprva načrtovali šele po Frančiškovi smrti.

Iz založbe Mondadori, ki upravlja z mednarodnimi pravicami za distribucijo knjige, so sporočili, da bo ta na začetku dostopna v 80 jezikih, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Prvotne načrte o izdaji po smrti 87-letnega papeža so spremenili, tako da bo knjiga bralcem dostopna na začetku svetega leta 2025.

Papež je v izjavi, ki jo navaja založniška hiša, dejal, da je ta knjiga "zgodba o poti upanja", ki da je ne more ločiti od poti svoje družine in vseh Božjih ljudi. "Na vsaki strani, v vsakem odlomku je tudi knjiga tistih, ki so potovali z mano, tistih, ki so bili pred mano, in tistih, ki mi bodo sledili," je dodal.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je pri pisanju knjige sodeloval italijanski pisatelj Carlo Musso.

Frančišek je maja leto 2025 razglasil za sveto leto za katoličane po vsem svetu. Začelo se bo na letošnji božični večer in trajalo do začetka januarja 2026. Glavna tema bo upanje v svetu, ki ga pretresajo konflikti.

Sveto leto, eden najpomembnejših dogodkov Rimskokatoliške cerkve, se običajno obeležuje vsakih 25 let.

Papež Frančišek Zaveznik Slovenija Foto: Papež bo posvetil novega kardinala slovenskega imena Papež Frančišek Poziv Svet Papež ameriškim katoličanom svetoval, kaj naj obkrožijo na volitvah

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 21:18 16.oktober 2024.

    Puklasti je razočaran, saj ga je prehitel!