Svet
10 ogledov

Obama dal zeleno luč gradnji mošeje

Obama meni, da imajo muslimani enako pravico do izražanja svoje vere kot vsi dru Žurnal24 main
Ameriški predsednik Barack Obama podpira gradnjo mošeje v bližini prizorišča terorističnih napadov v New Yorku.

"Kot državljan in predsednik ZDA menim, da imajo muslimani enako pravico do izražanja svoje vere kot vsi drugi v tej državi," je dejal Obama v Beli hiši, kamor so prispeli diplomati iz islamskih držav in predstavniki ameriške muslimanske skupnosti. "To je Amerika in naša zaveza verski svobodi mora biti neomajana," je dodal Obama.

V začetku meseca so namreč mestne oblasti v New Yorku odpravile še zadnje ovire za gradnjo islamskega kulturnega središča, v katerem je predvidena tudi molilnica. Objekt bo stal le dve ulici stran od prizorišča terorističnih napadov na dvojčka Svetovnega trgovinskega centra.

Mošeji nasprotujejo konservativci in številni meščani, najdlje pa je šla nekdanja guvernerka Aljaske Sarah Palin, ki je dejala, da je "gradnja mošeje v bližini Točke nič nož v srce številnim družinam žrtev, ki so umrle v terorističnem napadu". Med odločnimi podporniki mošeje pa je na drugi strani župan mesta, nekdanji demokrat in republikanec Michael Bloomberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.