Svet
31765 ogledov

Novo o tragediji, v kateri je umrl 9-letni deček

hrvaska-policija-policijski-trak Profimedia
Znano, kako je eksplozivno sredstvo prišlo v avto. Hrvaška policija je aretirala očeta 9-letnega dečka, ki je umrl v eksploziji pri Obrovcu.

V sredo popoldne je v bližini Obrovca prišlo do tragedije, v kateri je umrl 9-letni deček. Hrvaška policija je v četrtek popoldne aretirala njegovega 46-letnega očeta.

Družina, ki je iz Češke prišla na dopust na Hrvaško skupaj s prijatelji, se je v sredo popoldne ustavila na širšem območju Knina. Med svojim postankom niso upoštevali jasno prikazanih pisnih opozoril v hrvaškem in angleškem jeziku, da gre za nevarno območje vojaškega vadišča, piše 24sata.hr.

Skupaj z otrokom so vstopili na prepovedano območje. Otrok je na območju našel neeksplodirano eksplozivno sredstvo, ki so mu ga dovolili vzeti s seboj. Oče je predmet odnesel v avtomobil, s katerim so se odpeljali naprej.

Nekoliko kasneje so se zaradi okvare avtomobila ustavili ob občinski cesti. Otrok je iz vozila vzel eksplozivno sredstvo, ki se je v nekem trenutku aktiviralo. Devetletni deček je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. Dve ženski sta utrpeli hujše poškodbe, en moški lažje.

Policisti so opravili ogled kraja dogodka na območju eksplozije kot tudi na območju Knina, kjer se je družina ustavila. Preiskava, s katero bodo določili, za katero eksplozivno sredstvo je šlo, še poteka.

Policija je v četrtek popoldne aretirala dečkovega očeta, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti in ogrožanja življenja z nevarnim sredstvom. Moški je trenutno v priporu v Zadru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.