Svet
246 ogledov

Novi posnetki Miltona, kot se vidi iz vesolja. Neverjetno!

Orkan Milton Prtscr
Orkan Milton je zahteval prve žrtve. Zaokrožil je tudi že drugi posnetek, kot se vidi iz vesolja.

Oblasti na Floridi so danes potrdile prve štiri smrtne žrtve divjanja orkana Milton, ki je obalo te ameriške zvezne države dosegel v sredo. Po besedah guvernerja Rona DeSantisa je v zavetiščih noč preživelo več kot 80.000 ljudi. Natančen obseg škode še ni znan, oblasti pa svarijo pred poplavami, poročajo tuji mediji.

Medtem je objavljen še en posnetek orkana iz vesolja; objavil ga je Nasin astronavt Matthew Dominick. 

Ušli najbolj črnemu scenariju

Prve štiri smrtne žrtve orkana so potrdile oblasti v okrožju St. Lucie na atlantski obali Floride.

"Neurje je bilo precejšnje, vendar na srečo ni šlo za najhujši možni scenarij," je dejal DeSantis in dodal, da bo natančnejši obseg škode znan pozneje. Po njegovi oceni bodo pristanišča verjetno začela ponovno delovati kmalu, prav tako pa naj bi najpozneje v petek ponovno odprli letališče v Tampi.

"Glede na količino vode predvidevamo, da lahko pride do poplav, ne samo zdaj, ampak tudi v naslednjih dneh," je opozoril guverner in prebivalce, ki so začasno zapustili svoje domove, pozval, naj pred vrnitvijo pristojnim službam omogočijo, da pregledajo prizadeta območja.

Milton je obalo Floride v bližini kraja Siesta Key pri Sarasoti kot orkan tretje stopnje dosegel v sredo zvečer, nakar je še nekoliko oslabil. Nacionalni center za orkane (NHC) ga trenutno uvršča med orkane prve kategorije na petstopenjski lestvici.

Orkan je sicer po podatkih NHC prek vzhodne obale Floride že prešel nad Atlantik. Kljub temu močni vetrovi in obilne padavine na Floridi vztrajajo.

orkan milton florida zda tampa uničenje Uničenje Svet Orkan Milton udaril po Floridi, takšno je razdejanje Orkan Milton uničujoča nevihta Svet Zunanji pasovi orkana Milton so dosegli Florido, časa za pobeg ni več

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.