Svet
1105 ogledov

Neverjeten posnetek: Ruski lovec z nevarnim manevrom nad ameriškega

Norad/X
Kot je razvidno s posnetka, v nekem trenutku rusko lovsko letalo izvede nevaren manever in ameriškemu lovcu preseka pot.

Severnoameriško poveljstvo za zračno in vesoljsko obrambo (Norad) je objavilo neverjeten videoposnetek eskadrilje lovcev prestreznikov F-16C, ki so prejšnji teden doživeli incident na nebu v bližini Aljaske. "Ravnanje ruskega Su-35 je bilo nevarno, neprofesionalno in je ogrozilo vse," so sporočili na družbenem omrežju X.

Ameriška lovska letala so poletela, da bi operativno prestregla strateške bombnike Tu-95 in njihovo bojno spremstvo. Kot je razvidno s posnetka, v nekem trenutku rusko lovsko letalo Su-35 izvede nevaren manever in ameriškemu lovcu preseka pot.

V letalstvu je "headbutt" (udarec z glavo) pogovorni izraz za poseben manever, pri katerem vojaško letalo prestreže sovražnikovega, se postavi pred njega in ga tako prisili, da spremeni smer ali se obrne.

Nevaren incident: Posnetek prestrezanja ruskih lovcev | Avtor: Norad/X Nevaren incident: Posnetek prestrezanja ruskih lovcev Norad/X
Ta manever vključuje agresivno pozicioniranje letala prestreznika, pogosto zelo blizu drugega letala, da vizualno in fizično pokaže moč in prisotnost, ter prisili tarčo, da upošteva navodila, kot je pristanek ali zapuščanje omejenega zračnega prostora.

Ruska letala niso zapustila mednarodnega zračnega prostora, kar pomeni, da niso vstopila v zračni prostor ZDA ali Kanade. Ta ruska dejavnost v bližini Aljaske se pojavlja redno in ne velja za grožnjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 12:11 01.oktober 2024.

    Vse čestitke Rusom! Škoda je le, ker niso sklatili ameriškega usranega psa! NUKE USA!

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:04 01.oktober 2024.

    Če poiščemo dejstva, navajam..."Ameriška lovska letala so poletela, da bi operativno prestregla strateške bombnike Tu-95 in njihovo bojno spremstvo.....Ruska letala niso zapustila mednarodnega zračnega prostora, kar pomeni, da niso vstopila v zračni prostor ZDA ali Kanade."...konec citata.....Torej je jasno kdo ...prikaži več tu brez razloga provocira in potem jamra in jokca, ko dobi odgovor..