Svet
6409 ogledov

Posneli nesrečo izraelskega ministra, Ben-Gvir nemočno ležal pred objektivi

Itammar Ben-Gvir prometna nesreča PrtSc Posnetek Itammarja Ben-Gvira po prometni nesreči.
Številne kamere so ujele trenutek, ko se je v prometni nesreči poškodoval član izraelske vlade.

Izraelski minister za nacionalno varnost Itamar Ben-Gvir jo je hudo skupil v prometni nesreči, poročajo številni lokalni mediji, ki jih že povzemajo tuje agencije. 

Ben-Gvir je danes obiskal prizorišče terorističnega napada v Ramli, na jugovzhodnem obrobju Tel-Aviva. Med potjo iz Ramle je njegovo vozilo trčilo v obcestno infrastrukturo in se prevrnilo.

Zakaj je do trčenja prišlo, še ni znano. Iz posnetkov bi lahko sklepali, da se je Ben-Gvirov voznik skušal izogniti trku z nasproti vozečim avtomobilom.

Po trku so, kot je vidno na posnetku, iz spremljajočega sledečega vozila skočili zamaskirani člani varnostnega osebja in zavarovali ministra.

V nesreči so bile poleg Ben-Gvira poškodovane še tri osebe, minister pa je bil s poškodbami prepeljan v bolnišnico, poroča Nexta.

Živi na spornem ozemlju

Itammar Ben-Gvir | Avtor: Wikipedia Wikipedia
Ben-Gvir, vodja desne koalicijske stranke Ocma Jehudit, bo v začetku maja dopolnil 48 let, v preteklosti pa je bil večkrat obtožen sovražnega govora proti Arabcem. Naseljen je na zasedenem Zahodnem bregu.

Znano je, da je imel v svoji dnevni sobi portret izraelsko-ameriškega ekstremista Baruha Goldsteina, ki je v Hebronu leta 1994 pobil 29 in ranil 125 palestinskih muslimanov.

37 milijonov ton ruševin

Po ocenah Združenih narodov je v Gazi, kjer Izrael že več kot šest mesecev in pol izvaja vojaške operacije, na kvadratni meter približno 300 kilogramov ruševin, je danes sporočil Pehr Lodhammar iz Službe ZN za boj proti minam (UNMAS). Skupno je po njegovih besedah v enklavi okoli 37 milijonov ton ruševin, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Izrael je ofenzivo na Gazo sprožil po napadu palestinskega islamističnega gibanja Hamas 7. oktobra lani, ko so borci gibanja ob vdoru v južni Izrael ubili okoli 1170 ljudi, še 250 pa so jih zajeli kot talce in odpeljali v enklavo.

V izraelskih povračilnih napadih na območju Gaze je bilo od začetka vojne ubitih najmanj 34.356 ljudi, je danes sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Še 77.368 je ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Nelaži 22:00 27.april 2024.

    nak angleški pregovor pravi; karma is a bitch (karma je prasica) to bodo prej ali slej spoznali vsi, ki v svetu povzročajo zlo; ki lažejo, goljufajo, kradejo in ubijajo. Njihovo življenje je povsem brez smisla.

  • Luksi 23:25 26.april 2024.

    Kar naj ga pobere, ne bo škode.

  • Ender3 20:36 26.april 2024.

    Vse žide je treba strpat v geto. Terorizirajo druge istočasno pa igrajo vlogo žrtve.

Sorodne novice