Svet
1185 ogledov

Nenavadna obtožba izraelske vojske, tukaj naj bi skrivali milijone

Bejrut dan po izraelskem napadu Epa
Pod bolnišnico v Bejrutu naj bi odkrili podzemno skladišče z milijoni dolarjev v gotovini in zlatu.

V izraelskih napadih na južna predmestja Bejruta v bližini bolnišnice Hariri so bili v ponedeljek zvečer ubiti najmanj štirje ljudje, 24 je ranjenih, je sporočilo libanonsko ministrstvo za zdravje. Tiskovni predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari je pred tem napovedal nadaljnje napade na finančno strukturo Hezbolaha, poročajo tuje agencije.

Kot je dejal Hagari, so pod omenjeno bolnišnico v Bejrutu odkrili podzemno skladišče z milijoni dolarjev v gotovini in zlatu. Dejal je, da bolnišnice ne bodo bombardirali, in libanonske oblasti pozval, naj "ne dovolijo, da bi Hezbolah uporabil denar za teror in napad na Izrael".

"Ne bomo napadli same bolnišnice. Želim poudariti: nismo v vojni s prebivalci Libanona, v vojni smo s Hezbolahom," je dejal Hagari.

Preventivno bodo evakuirali bolnišnico

Direktor bolnišnice Fadi Alameh je obtožbe zanikal in v intervjuju za libanonsko televizijo dejal, da bodo bolnišnico preventivno evakuirali. Vztrajal je, da bolnišnica ni povezana s Hezbolahom, in pozval libanonsko vojsko in oblasti, naj jo preiščejo.

Hagari je tudi opozoril, da se Hezbolah financira preko podjetij v Turčiji, pa tudi v Siriji in Jemnu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelska vojska je v ponedeljek sporočila, da je v 24 urah napadla približno 300 tarč Hezbolaha v Libanonu, potem ko je razširila svojo ofenzivo proti proiranski skupini z napadi na njen finančni sistem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Ender3 10:04 22.oktober 2024.

    Izraelci so teroristi per exellence. Ampak tudi za njih palca raste. V Iranu.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 08:42 22.oktober 2024.

    "Arbeit mact frei" je visel ciničen napis nad koncentracijskem taboriščem...Izrael pa je to povzel v smislu, da lahko prosto po svoji volji pobijajo kolikor koli hočejo, kjerkoli in kogarkoli...Dolfi bi jim zavidal tolikšno svobodo...

  • Pepe007 08:14 22.oktober 2024.

    Zanimivo, da neka suverena država dovoli teroristom, da naredijo bunkerje za svojo rabo pod civilno bolnišnico, ki je verjetno v javni (državni) lasti.